Drama actorului Serban Ionescu. Imobilizat de o boala grava, dupa ce a fost intepat de o capusa

29-02-2012 18:15


Update 22.12.2012: Serban Ionescu Ionescu a murit. Actorul nu se mai poate spala si nu se mai poate hrani singur. Il ajuta familia, dar el nu a incetat sa spere ca intr-o zi se va ridica din pat si va urca din nou pe scena.

Update 22.12.2012

 

Actorul Serban Ionescu a murit la varsta de 62 de ani. Citeste aici mai multe: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/serban-ionescu-a-murit.html

 

 

Aceasta-i drama prin care trece Serban Ionescu. Un barbat energic si plin de viata, care mergea 15 kilometri pe jos zi de zi, actorul a aflat in mai anul trecut ca sufera de borelioza, o boala grava provocata de muscatura unei capuse. Serban e vanator si povesteste ca in padure ti se poate intampla orice.

Initial, Serban Ionescu a avut dureri la umarul stang, iar medicii au crezut ca e vorba despre reumatism. Au urmat alte analize care au dus la verdictul final: Borellia sau boala Lyme.

Afla totul despre boala Lyme: cum se transmite, care sunt simptomele si care este tratamentul recomandat

Din cauza ei, indragitul actor ia zilnic un pumn de medicamente: antibiotice, vitamine si pastile care sa-i protejeze ficatul si stomacul. Viseaza la ziua in care s-ar putea intoarce pe scena Teatrului National.

Borelioza sau Boala Lyme este o infectie transmisa prin intepatura unei capuse infectate. Bacteria intra in sange si afecteaza articulatiile, muschii, inima si sistemul nervos. Bolnavii pot paraliza sau raman cu sechele.

Serban Ionescu are doua tulpini de Borellia. A trimis probe de sange si la un laborator din Budapesta si asteapta un raspuns.

Cum te protejezi de muscatura capuselor. 5 sfaturi pentru a evita infectarea cu boala Lyme

Intr-un an, la nivel national, se inregistreaza aproximativ 300 de asemenea cazuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO