Cum functioneaza inventia romanilor care au luat aur la Geneva. Armata americana, interesata
VIDEO."Roboscan 2M Aeria" a adjudecat pentru Romania marele premiu al celei mai prestigioase competitii de inventica din lume. Este prima oara cand un concurent a reusit sa adjudece de doua ori Marele Premiu in istoria Salonului de Inventii de la Geneva.
Firma MBTelecom SRL, in parteneriat cu Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI) a expus la editia 41 a Salonului de Inventii si Produse Noi de la Geneva, ca unicat mondial revendicat de Romania, singurul scanner de avioane din lume - "RoboScan 2M Aeria".
Conform unui comunicat de presa al companiei, aceasta realizare tehnologica de exceptie a fost evaluata de un juriu international, "somitati ale comunitatii stiintifice si tehnologice mondiale" si a fost considerata cea mai buna inventie din competitie, adjudecand pentru Romania, din nou, dupa 4 ani, Marele Premiu al celei mai prestigioase competitii de inventica si produse noi din lume.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De remarcat ca firma MBTelecom este singurul concurent care a reusit sa adjudece Marele Premiu de doua ori in istoria de 41 de ani a Salonului de Inventii de la Geneva.
Inventia romaneasca, prezentata de MBT ca un prototip functional, a starnit un val urias de interes in randul juriului, al vizitatorilor si al celorlalti expozanti, dar si in randurile participantilor la o conferinta internationala despre terminalele aeroportuare, in curs de desfasurare in aceasi perioada la Geneva, care s-au deplasat in corpore (peste 90 de directori de aeroporturi din toata lumea) si au vizitat standul romanesc, fiind impresionati de nivelul tehnologic strategic si operational al acestui produs fara concurenta.
La Marele Premiu de anul acesta se adauga inca o prestigioasa distinctie si anume Premiul International al Presei care a fost acordat unei alte inventii apartinand MBT si anume SRS - un sistem revolutionar destinat securizarii bancomatelor in vederea prevenirii furturilor de informatii stocate pe cardurile bancare.
Standul companiei romanesti de la Geneva a fost vizitat de personalitati de rang inalt din zona militara si a securitatii transfrontaliere si aeroportuare din Elvetia, SUA, Argentina, Israel, Germania, Elvetia, Franta, Mexic, Turcia, Libia si alte tari interesate de acest produs, care va revolutiona securitatea aviatica.
Produsul Roboscan Aeria este o tehnologie unica in prezent in lume, care poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiectecte de contrabanda sau amenintare aflate la bord sau ascunse in cavitatile tehnice ale avionului. Ca aplicatie militara, scannerul poate diagnostica in timp foarte scurt si aparatele de zbor mitraliate, cu scopul de a determina rapid daca acestea mai pot zbura in deplina siguranta sau necestia interventi urgente.
La realizarea acestui produs de mare complexitate a lucrat timp de 4 ani un colectiv interdisciplinar coordonat de Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom SRL si al CEECAI, colectiv care cuprinde peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date.
Investitia in cercetare a depasit 8 milioane de euro si deschide calea unor proiecte noi de cercetare pentru explorarea intregului potential de solutii tehnologice si arii de aplicatii in cadrul unei familii de produse cu marca FABRICAT IN ROMANIA.