Geneva: tocuri ajustabile si bratari cu vibratii, la Salonul de Inventii

Ultima actualizare: 26-03-2012 01:00

De la tocurile ajustabile si pana la bratarile care vibreaza pentru a le aminti posesorilor sa-si ia tratamentul, toate ciudateniile si-au facut loc la a 39-a editie a Salonului de Inventii de la Geneva.

Unii dintre expozanti au beneficiat de sprijinul guvernelor ori al universitatilor, altii isi cheltuiesc si ultimii banuti pentru a-si pune in practica ideile. Sperand, fireste, ca vor da candva lovitura.

Si romanii nostri au ajuns, la Geneva.

 

Dupa ce au inventat bideul, francezii lanseaza acum toaletele portabile ecologice.

"Exista situatii in care nu ai acces la toaleta, de pilda in cazul unor cataclisme naturale ori in situatii mai putin dramatice, cand esti in aer liber, cu cortul, ori pe o barca", spune inventatorul Laurent Helewa.

O versiune putin mai robusta decat inventia lui Laurent a fost deja testata de militarii catorva state occidentale.

Toaleta biodegradabila rivalizeaza pentru atentia publicului cu alte mii de inovatii, una mai ingenioasa ori mai nostima ca alta. De pilda, un soi de carja pentru spate.

"Este un suport pentru spate, o bara telescopica portabila. Poate fi folosita inclusiv la serviciu. Mi-a venit ideea plecand de la faptul ca multi oameni trecuti de 30 de ani au probleme cu spatele, au dureri de spate cand stau in picioare", a explicat inventatorul Emanuele Lopopolo.

Tot celor care au probleme cu spatele le este destinata si gradina-piramida.

Socotit cel mai important din lume, prin numarul de expozanti, 765, si de vizitatori, peste 60.000, Salonul de Inventii de la Geneva a rezervat in acest an o pondere sporita studentilor carora le-a dedicat pentru prima oara un intreg pavilion.

Potrivit gandul.info Romania ocupa un merituos loc 4 intre cele 45 de tari participante la targ, din punct de vedere al gradului de reprezentativitate. Printre inventiile cu care romanii incearca sa obtina premii si-n acest an se numara un dispozitiv de reducere cu 15% a consumului de combustibil pentru autovehicule, un echipament de telefonie securizat biometric ori o metoda de conservare a grefelor osoase utilizate in transplanturi. 

Citeste si:

VIDEO. Primele imagini cu valurile uriase care au lovit Fukushima

FBI confirma existenta extraterestrilor: Au haine metalice si masoara 91 cm

Fara inhibitii. Amber Rose ne arata piercing-urile din sfarcuri. FOTO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO