Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează

Advertorial SomProduct

Atunci când ne mobilăm casa, vrem să avem o atmosfera primitoare și relaxantă. Iar aceasta nu poate fi creată fără o serie de decorațiuni și obiecte mici de mobilier care să dea personalitate și culoare spațiului în care locuim zi de zi.

Click aici pentru mai multe detalii despre ofertele SomProduct pentru decoratiuni și accesorii pentru casa.

Casa trebuie să fie utilă, fără îndoială, motiv pentru care alegem un mobilier modern, care să ocupe puțin spațiu, dar care să răspundă nevoilor noastre și amenajăm spații de depozitare suficiente pentru multitudinea de lucruri pe care le adunăm în timp.

Dar pe lângă utilitate, casa trebuie să fie confortabilă, relaxantă și locul în care să vrem să ne întoarcem în fiecare seară să ne odihnim sau în care să petrecem weekendurile împreună cu familia. Decoratiunile, culorile, lampadarele, pernuțele și cutiile de depozitate pot fi alegerea cea mai potrivită pentru a ne personalize spațiul în care locuim.

Pe site-urile de specialitate, acest tip de obiecte sunt la mare căutare. Și tocmai pentru că varietatea este foarte mare, de cele mai multe ori avem dificultăți în a alege și în a face combinațiile potrivite. Fie că vă mutați în casă nouă, fie că vreți să faceți o redecorare în casa în care locuiți deja, pentru a aduce un plus noutate și prospețime, vă propunem mai jos o serie de sfaturi care să vă ajute să luați deciziile corecte și estetice în ceea ce privește decorarea casei, astfel încât să creați o atmosferă primitoare și relaxantă.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Pentu început, trebuie să alegeți o culoare pe care să încercați să o folosiți când vreți să decorați casa. Indiferent de culoarea pereților sau a mobilei, nuanțele pe care le alegeți pentru decorațiuni sau elementele de iluminat trebuie să fie unitare, pentru a crea o atmosferă primitoare.

Dacă aveți pereții închiși al culoare de exemplu, puteți opta pentru draperii, tablouri sau cutii de depozitare în nuanțe mai deschide, pentru a ilumina camera. De cealaltă parte, dacă aveți pereții albi, obiectele de decor trebuie să fie de culori închise, mahon sau chiar negre, care să contrasteze cu albul și care să ofere personalitate spațiului.

De asemenea, stilul modern de design al locuințelor spune: cu cât mai multe pernuțe de dimensiuni diferite și cuverturi sau pături pentru învelit, cu atât mai bine. Aceste obiecte de decor sunt chiar obligatorii în cazul în care optăm pentru un mobilier simplu, industrial. Pernele și păturile sunt cele care dau culoarea în acest caz. Materialele din care sut confecționate trebuie să fie naturale, bumbac sau lână, pentru delocatețe și confort.

Tablourile sau fotografiile sunt un element important într-o casă și individualizează spațiul în care locuiți. Dacă aveți talent la desen sau pictură, tablourile care vă înveselec casa pot fi chiar ale dumneavoastră. Dacă nu, nu intrați în panică! Tablouri dintre cele mai variate, fie reproduceri celebre, fie desene abstracte, de toate dimensiunile și culorile pot fi achiziționate de le site-urile de decorațiuni. De asemenea, fotografiile cu familia, fie agațate pe perete, fie așezate pe mobilă, dau un plus de personalitate casei.

Alte obiecte de decor, cum sunt cutiile și coșurile, ceasurile, vasele decorative vor completa spațiul și vor oferi sentimentul de confort și relaxare.

Dar poate elementul cel mai important pentru relaxare sunt corpurile de iluminat, obiecte care în general ne dau multe bătăi de cap și pentru alegerea cărora consumăm mult timp și energie. Punem lustră în fiecare camera sau doar în sufragerie? Putem folosi spoturi și în living sau doar în baie? Veioza trebuie să aibă lumină albă, rece, sau trebuie să dea o lumină difuză.

Desigur, în alegerea corpurilor de iluminat gusturile și preferințele trebuie să-și spună cuvântul, dar sunt și aici câteva reguli de respectat. De exemplu, pentru un living clasic putem folosi candelabrele masive, la care adăugam seara lumina caldă a unor lumânări. Dacă aveți însă un living mobilat modern, industrial, spoturile și veiozele înalte, în culori metalice, așezate în colțurile camerei sunt de mare efect.

Pentru dormitor, de preferat este să optați pentru o lumină caldă, galbenă, care să vă relaxeze după o zi obositoare. Veiozele mici, cu abajur colorat, prietenos, sunt recomandate a fi amplaste pe noptieră, pentru a vă oferi lumina de citit înainte de culcare.

Pentru bucătărie și baie, de preferat ar fi lumina albăa, puternică, în condițiile în care acestea sunt locuri în care desfășurați activități care necesită atenție și concentrare, iar o lumină bună vă ajută. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți avea și în aceste spații un lampadar sau o veioză mică ce va crea o atmosferă intima când luați masa în familie sau când vă relaxați cu o baie fierbinte.

În consecință, așezarea mobilierului în casă este importantă, dar decorarea casei și transformarea ei într-un cămin este ceea ce dă personalitate și definitivează locul în care ar trebui să ne simțim cel mai bine. Iar ofertele sunt pe măsură, așa că spor la decorat!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații
Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații

Livingul, sau sufrageria, așa cum suntem obișnuiți din copilărie, este spațiul în care, la finalul zilei sau în weekenduri, se strânge toată familia, pentru a petrece timp de calitate împreună, de aceea felul în care este mobilat este foarte important.

Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul
Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul

Într-o lume în care spațiul de locuit este din ce în ce mai restrâns, mai ales în blocurile din marile orașe, mobilarea inteligentă și folosirea fiecărui colț al casei se dovedește a fi o adevărată provocare pentru oricare dintre noi.

Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului
Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului

Se știe că, pentru orice părinte cu un copil mic acasă, cel mai de preț lucru este somnul. Iar pentru ca părintele să doarmă bine, atunci și bebelușul trebuie să doarmă bine.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.