Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului

Advertorial mobila copii

Se știe că, pentru orice părinte cu un copil mic acasă, cel mai de preț lucru este somnul. Iar pentru ca părintele să doarmă bine, atunci și bebelușul trebuie să doarmă bine.

Click aici pentru mai multe detalii despre ofertele SomProduct pentru mobilier de bebeluși.

Venirea unui bebeluș în familie este o provocare pentru toată lumea, mai ales pentru părinții care sunt la primul copil. Sute de sfaturi de membrii familiei extinse, mii de sfaturi de pe internet și de pe forumuri vin în avalanșă peste proaspeții părinți, care se simt copleșiți și cred că nimic din ce fac nu este bine.

Important este ca, din exlpozia de informații cu care vin în contact în această perioadă, să le aleagă pe cele verificate și doar din surse de încredere.

Dincolo de biberoane, colici și băiță, mediul ambiental în care este adus micuțul în familie este deopotrivă important, mai ales pentru starea lui de spirit, dat fiind că în prima perioadă a vieții singura modalitate a bebelușilor de a-și exprima nemulțumirile sau nevoile este plânsul.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Așadar, într-o perioadă plină de incertitudini și multă obseală pentru proaspeții părinți, cu cât copilașul plânge mai puțin și doarme mai mult, cu atât părinții sunt mai liniștiți și odihniți. De aceea, camera în care doarme bebelușul și, mai ales pătuțul, sunt esențiale pentru odihna tuturor.

Pregătirea camerei copilului trebuie să înceapă cu câteva luni bune înainte de naștere, pentru a ne asigura că totul va fi în regulă atunci când cel mic vine de la maternitate. Iar amenajarea acestui spațiu înseamnă, pe de o parte confort, iar pe de altă parte utilitate, în condițiile în care toate lucruile de care părinții au nevoie zilnic trebuie să fie la îndemână, în locuri bine stabilite.

Primul pas va fi zugrăvirea și igienizarea spațiului, securizarea podelei și a ferestrelor, după care urmează un pas la fel de important, și anume mobilarea camerei. Părinții pot opta fie pentru un set complet de mobiler cu toate cele necesare unui nou-născut, fie pentru piesele de mobilier separate, pe care să le organizeze ulterior camera copilului. Indiferent de varianta aleasă, site-urile de mobilier vin cu oferte pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.

 În mobilarea camerei bebelușului, toată lumea este de acord că cel mai important este patutul. Pentru că este locul în care copilașul își va petrece cel mai mult timp și care trebuie să-i ofere confortul de care are nevoie.

Pentru această alegere, în ajutorul proaspeților părinți vine experții în design, care ne dau câteva sfaturi în cee a e privește siguranța, confortul și durabilitatea pătuțului pentru copii mici.

Astfel, un aspect important este ca distanța dintre zăbrelele patului să nu fie mai mare de trei sau patru centimetri, suficient de mica pentru ca bebelușul să nu se strecoare printre ele, dar și suficient de mare pentru ca acesta să nu-și prindă mâinile și picioarele între ele.

Este de preferat un pățut cu înălțime ajustabilă, pentru a fi confortabil și pentru părinții care trebuie să se aplece peste el, iar în cazul modelelor pliabile, acestea trebuie să aibă și un sistem de protecție împotriva închderii accidentale. În cazul paturilor cu baldachin, trebuie verificat sistemul de prindere al acestuia, pentru a nu consitui un pericol pentru bebeluș.

O importanță deosebită o au, totodată, salteaua și lenjeria de pat. Salteaua trebuie să fie în primul rând antialergenică, fermă și să permit pielii să respire. De asemenea, lenjeria trebuie să fie din fire naturale, iar pentru o fixare mai buna, cearșafurile cu elastic sunt de preferat.

Un alt element important în camera bebelușului este scaunul pentru alăptat. Pentru această experiență unică atât pentru mama, cât și pentru cel mic, aceasta trebuie să fie cât mai confortabil pentru mămică ce trebuie să-și țină puiul la piept, astfel încât să ofere nou-născutului o poziție corectă pentru a se hrăni.

Celelalte elemente de mobilier care ar trebui să se regăsească în camera copilului din primele zile de viată sunt un dulap pentru hainuțe, pături, lenjerie, măsuța cu saltea pentru schimbatul bebelușului, diferite comode și dulăpioare pentru scutece și produsele de îngtijire de care copilașul are nevoie. Este de preferat ca dulapul sau piesele de mobilier mai mari să fie fixate în perete, pentru mai multă siguranță.

Obiectele de iluminat, decorațiunile și covoarele colorate sau cutiile pentru jucării vor complete designul camerei și vor da o notă de căldură și intimidate spațiului, care îl vor face pe bebeluș să se simtă bine și în siguranță.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează
Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează

Atunci când ne mobilăm casa, vrem să avem o atmosfera primitoare și relaxantă. Iar aceasta nu poate fi creată fără o serie de decorațiuni și obiecte mici de mobilier care să dea personalitate și culoare spațiului în care locuim zi de zi.

Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații
Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații

Livingul, sau sufrageria, așa cum suntem obișnuiți din copilărie, este spațiul în care, la finalul zilei sau în weekenduri, se strânge toată familia, pentru a petrece timp de calitate împreună, de aceea felul în care este mobilat este foarte important.

Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul
Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul

Într-o lume în care spațiul de locuit este din ce în ce mai restrâns, mai ales în blocurile din marile orașe, mobilarea inteligentă și folosirea fiecărui colț al casei se dovedește a fi o adevărată provocare pentru oricare dintre noi.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.