Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații

Advertorial SomProduct

Livingul, sau sufrageria, așa cum suntem obișnuiți din copilărie, este spațiul în care, la finalul zilei sau în weekenduri, se strânge toată familia, pentru a petrece timp de calitate împreună, de aceea felul în care este mobilat este foarte important.

Click aici pentru mai multe detalii despre ofertele Somproduct pentru mobilier de living.

Pe vremuri, sufrageria, este acea cameră în care intram doar in weekend, în care primeam musafiri și în care luam masa de duminică.

Astăzi, livingul - varianta modernă a sufrageriei, este spațiul din casă în care familia petrece împreună puținele momente libere, în vâltoarea vieții moderne, fie la finalul zilei, fie la finalul săptămânii.

Livingul este locul în care ne relaxam pe canapea citind o carte, bem o cafea sau un ceai cu prietenii, ne uităm la filme și ascultăm muzică, ne jucăm cu copiii sau, uneori, luăm masa. În consecință, acest spațiu din casă trebuie să fie amenajat astfel încât să înlesnească toate aceste activități, dar în acelați timp, trebuie să fie un loc spațions, cu multă lumină, cu mobilă simplă, dar confortabilă, și cu decorațiuni care să ne ajute la odihnă și relaxare.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Una dintre provocările amenajării unui living este integrarea echipamentelor electronice: ce televizor luăm, cât de mare, unde îl amplasăm, cum îl “asortăm” cu restul mobile din camera? Fie că alegem varianta unui televizor așesat pe comoda, fie că îl suspendăm pe perete și îl integram în restul mobilei, opțiunile sunt multe și dintre cele mai variate.

De asemenea, sistemele audio trebuie dispuse în așa fel încât să fie estetice, dar să confere și calitate. Cablurile reprezintă, întodeuna, o provocare atunci cand vrem să mobilăm un living, dar în magazinele de specialitate există soluții accesibile eficiente.

În funcție de numărul membrilor familiei și de activitățile pe care le vor desfășura în acest spațiu, camera va fi amenajată după nevoile fiecaruia, iar site-urile de mobilier au oferte pentru toate gusturile și nevoile.

Dacă vorbim despre o familie tânără, fără copii, cel mai probabil livingul va fi locul în care se vor întâlni cu prietenii, vor povesti, vor asculta muzică, vor servi snacksuri și vor petrece timp de calitate împreună. În acest caz, moblarea livingului ar trebui să fie modernă, sumară, dar care să ofere confortul necesar.

De exemplu, canapeaua va fi mare, pentru a fi comodă pentru mai multe persoane. În plus, fotoliile sau scaunele de living vor fi mai mult decât necesare pentru adunările între prieteni. O comodă de televizor, o masuta de cafea și câteva rafturi si dulapuri suspendate vor completa armonios atmosfera unui living.

O cameră de zi pentru o familie cu copii mici va arăta cu totul altfel. Aici va fi, cel mai probabil, spațiul de joacă al celor mici, astfel că și mobilierul va fi adaptat pentru acest lucru. În livingul în care se joacă unul sau doi copii va exista obligatoriu o cutie pentru jucării, un spațiu special amenajat pentru joacă, un covor colorat care să-i încânte pe cei mici, dulapuri si comode în care să poată fi depozitate jocurile cărțile și jucăriile. De asemenea, un set de masuță cu scăunele la care cei mici pot sta să deseneze este o opțiune viabilă.

Pentru cei care, în ultimele două luni, au fost nevoiți să renunțe la mersul la birou și să transforme casa în spațiu de lucru, livingul va avea nevoie de câteva modificări. În primul rând, o masa accesibilă pe post de birou și un scaun care să ofere confort în cele câteva ore în care este nevoie să lucrăm de acasă vor trebui să facă parte din mobilierul din camera de zi, în aceste zile.

Nici lumina nu este de neglijat într-un living, și aceasta urmând a fi adaptată activităților pe care vrem să le facem. Pentru ambianță, putem alege surse cu lumină difuză, caldă, care să ne însoțească în timp ce privim un film la televizor. Pentru citit, un lampadar înalt, lângă fotoliul de lectură, care să difuzeze lumina peste paginie cărții este alegerea cea mai potrivită. Totodată, în cazul în care lucăm de acasă, o veioza cu lumină puternică pe birou va fi de ajutor. Iar pentru serile în care vrem să ne jucăm cu copiii sau pentru alte activități împreună cu familia, candelabrele agățate de tavan sau spoturile vor oferi lumina puternică de care avem nevoie.

Dar indiferent de stilul în care alegem să ne mobilăm livingul, un aspect modern și deosebit îl vor da întotdeauna un covor multicolor, cu draperii asortate, un fotoliu de citit într-un colț sau unul de tip puf, care să ne ajute la relaxare sau la joaca cu copiii, precum li o măsuță de cafea modernă, cu personalitate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează
Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează

Atunci când ne mobilăm casa, vrem să avem o atmosfera primitoare și relaxantă. Iar aceasta nu poate fi creată fără o serie de decorațiuni și obiecte mici de mobilier care să dea personalitate și culoare spațiului în care locuim zi de zi.

Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul
Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul

Într-o lume în care spațiul de locuit este din ce în ce mai restrâns, mai ales în blocurile din marile orașe, mobilarea inteligentă și folosirea fiecărui colț al casei se dovedește a fi o adevărată provocare pentru oricare dintre noi.

Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului
Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului

Se știe că, pentru orice părinte cu un copil mic acasă, cel mai de preț lucru este somnul. Iar pentru ca părintele să doarmă bine, atunci și bebelușul trebuie să doarmă bine.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.