Mobilarea inteligentă a spațiilor mici. Cum organizăm bucătăria, livingul și dormitorul

Advertorial SomProduct

Într-o lume în care spațiul de locuit este din ce în ce mai restrâns, mai ales în blocurile din marile orașe, mobilarea inteligentă și folosirea fiecărui colț al casei se dovedește a fi o adevărată provocare pentru oricare dintre noi.

Click aici pentru mai multe detalii despre ofertele SomProduct pentru mobilier pentru orice tip de locuință.

Fie că vorbim de un apartament cu două camere la bloc, fie de o casă de mici dimensiuni la curte, spațiul nu este niciodată suficient pentru câte avem de depozitat.

De aceea, alegerea mobilei și poziționarea ei în fiecare cameră trebuie gândită îndelung înainte, iar organizarea făcută cu creionul pe hârtie, ceea ce ne va ușura mult sarcina atunci când mergem la cumpărături. Pentru că oferta este vastă și deloc de neglijat.

În ultimii ani, site-urile de mobila și decorațiuni interioare vin cu soluții viabile atât pentru camerele mari, de zi, în care ne petrecem majoritatea timpului, dar și pentru cele mai mici spații, unde organizarea inteligentă a mobilei este crucială, pentru a crea locuri plăcute, în care să nu te simți înghesuit laolaltă cu mobila.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Începem cu bucataria, acel loc din casă în care parcă se întâmplă totul, unde se adună toți membrii familiei și de cele mai multe ori chiar și musafirii, pentru că oferă acel spațiu intim, care ne ajută să socializăm ușor și care ne invită la conversație, mai ales lângă o cafea sau un pahar de vin.

De aceea, bucătăria trebuie să fie mobilată în așa fel încât să conțină și toate piesele și aparatele electrocasnice care să ușureze viața celui care gătește, dar să fie și un loc plăcut și comod de petrecere a timpului, atât în compania familiei, cât și a prietenilor.

Chiar și dintr-o bucătărie mică, de apartament, putem obține ceea ce ne dorim, dacă o mobilăm inteligent. Astfel, pentru locul de luat masa și pentru petrecerea timpului este recomandat un colțar dotat neaparat și cu spații de depozitare dedesubt. Mobila ar trebuie să fie minimalistă, cu multe dulapuri suspendate până în tavan, și pe cât se poate în culori vii, deschise, care să contrasteze cu spațiul mic.

De asemenea, o idee bună sunt mesele extensibile, care se pot mări sau strânge în funcție de nevoi. În ceea ce privește electrocasnicele, alegeți pe cât posibil aparate încorporabile în dulapurile pe care le avem deja montate, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

După bucătărie, livingul este spațiul unde ne relaxam cel mai bine după o zi obositoare, unde savurăm seara un ceai și privim un film la televizor. De aceea, în această cameră, cea mai importantă piesă de mobilier este canapeaua. Pe colț, în U, cu șezlong, moale sau mai tare, cu tapițerie din piele sau material textile oferta este variată și pentru toate gusturile. Pentru un living nu foarte generos cu spațiul, o canapea simplă, colțar sau cu șezlong sunt varianta optimă.

În ceea ce privește mobila pentru camera de zi, aceasta ar trebui să fie minimalistă, dar cu dulapuri suficiente pentru cărți, de exemplu, sau suveniruri din vacanțe, sau opere de artă, dacă sunteți colecționar. Într-o camera mică, televizorul este de preferat să fie suspendat pe perete, pentru a oferi dedesubt spațiu de depozitare pentru sisteme audio sau alte obiecte de decor.

Și de nelipsit din camera de zi ar fi și un fotoliu sau, mai bine, un balansoar, cu un taburet la picioare, în care să ne odihnim după o zi istovitoare. De asemenea, un colț al livingului poate fi destinat și unui dulap de haine, având în vedere spațiul limitat din casă.

Dormitoarele, cu cât au mobilă mai puțină, cu atât mai bine. Iar într-o cameră de bloc, în funcție de preferințe, un pat matrimonial sau o canapea extensibilă pot fi soluții la fel de bune. În cazul în care alegem un pat pe mijlocul camerei, singurele obiecte de mobilier pe care le mai putem așeza în dormitor sunt noptierele, o compdă cu oglindă și diverse etajere pe care mai putem sprijini cărți, reviste sau diferite obiecte decorative.

În cazul în care optați și pentru un dulap de haine sau chiar un șifonier cu mai multe uși în dormitor, atunci varianta cea mai bună esre o canapea extensibilă, care conferă mai mult spațiu în timpul zilei, atunci când este strânsă.

Întotdeauna, într-o casă mică, pe lângă bucătărie, baia este de asemenea un spațiu care pune la mare încercare simțul practic și estetic al proprietarilor. Pentru că este un spațiu în care, de asemenea, trebuie să încapă o multitudine de obiecte pe care le folosim în fiecare zi, organizarea lor trebuie făcută în așa fel încât să le avem mereu la îndemână, dar fără să încarce spațiul.

Fie că alegem seturi de baie deja configurate, fie că ne creăm propriul aranjament, oferta magazinelor de mobilă este variată și răspunde tuturor gusturilor. Indiferent dacă alegem varianta unei băi cu cadă sau doar cu cabină de duș, și aici, corpurile suspendate sunt soluția cea mai practică. Cu cât mai multe, cu atât mai bine, pentru multitudinea de obiecte electrocasnice și cosmetice de care avem nevoie. Și, la fel ca bucătăria, și baia poate fi decorată cu mobilier colorat, care să înveselească spațiul.

În consecință, soluții pentru mobilarea spațiilor mici există și sunt dintre cele mai inteligente și mai inovative. Nu trebuie decât să stabilim ce vrem și să căutam varianta optima, în funcție de preferințe și de buzunar.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează
Cum ne transformăm casa într-un cămin primitor. Decorațiuni și accesorii care ne relaxează

Atunci când ne mobilăm casa, vrem să avem o atmosfera primitoare și relaxantă. Iar aceasta nu poate fi creată fără o serie de decorațiuni și obiecte mici de mobilier care să dea personalitate și culoare spațiului în care locuim zi de zi.

Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații
Cum mobilăm livingul, locul unde se relaxează toată familia. Cele mai potrivite combinații

Livingul, sau sufrageria, așa cum suntem obișnuiți din copilărie, este spațiul în care, la finalul zilei sau în weekenduri, se strânge toată familia, pentru a petrece timp de calitate împreună, de aceea felul în care este mobilat este foarte important.

Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului
Cum mobilăm camera bebelușului? Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din spațiul nou-născutului

Se știe că, pentru orice părinte cu un copil mic acasă, cel mai de preț lucru este somnul. Iar pentru ca părintele să doarmă bine, atunci și bebelușul trebuie să doarmă bine.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.