Sănătatea i-a fost distrusă după ce a mâncat resturi de sushi. O femeie cu psihoză a ajuns să aibă halucinații și insomnii
O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi la cină.
Un medic cunoscut a explicat cazul femeii pe canalul său de YouTube.
Pacienta în vârstă de 34 de ani a mâncat resturi de sushi la cină și s-a îmbolnăvit. Într-o seară, după ce s-a întors de la serviciu, înfometată fiind, femeia nu a avut altă alternativă și a ajuns să mănânce resturi.
Sushi-ul pe care l-a mâncat era vechi de cinci zile. Ce a înrăutățit și mai mult situația este faptul că acesta fusese cumpărat de la o benzinărie.
În mod ironic, femeia era îngrijorată că nu va putea dormi pe stomacul gol, însă după această cină a ajuns să se confrunte cu insomnii.
Ea a mascat gustul acru al bucăților de sushi cu sos de soia, iar patru luni mai târziu au început problemele.
Inițial pacienta s-a confruntat cu insomnii. Problemele au început să apară, treptat, și în timpul zilei. Femeia acuza crampe, scaune apoase și chiar halucinații și episoade psihotice.
„I-a spus soțului ei că se simțea ca și cum un pește se agita în burta ei", explică medicul.
Femeia a început să aibă halucinații, iar într-o noapte i-au amorțit mâinile și picioarele. Când s-a dat jos din pat, pacienta a urinat fără să-și dea seama. După acest episod, soțul ei a decis să o ducă de urgență la spital.
Medicii nu au identificat inițial cauza problemei și i-au recomandat femeii să încerce terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia de care suferea.
Starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze până când a făcut o criză.
După a doua vizită la spital, medicii i-au recoltat probe de sânge și au descoperit că avea globule roșii mai mari și mai puține decât în mod normal, dar și că acestea nu se maturizau complet. S-a constatat, de asemenea, că globulele ei albe erau malformate.
În urma examinărilor femeia a fost diagnosticată cu ataxie senzorială, o tulburare care întrerupe semnalele senzoriale și care ar explica de ce ea nu reușea să își controleze vezica urinară și de ce avea halucinații.
Medicii au mai sugerat că starea ei fragilă de sănătate ar fi determinată de o „potențială malnutriție".
Analizele au mai sugerat că pacienta avea nivelul vitaminei B12 din organism „îngrijorător de scăzut”, ceea ce poate duce la neurodegenerare.
La acel moment medicii i-au administrat o injecție cu B12 și i-au dat un tratament pe bază de suplimente. Pentru o vreme, insomniile și episoadele psihodice ale femeii au dispărut.
Dar, două luni mai târziu, simptomele au revenit. După ce a avut o altă criză, pacienta a ajuns din nou în camera de urgență.
În urma mai multor analize de sânge, medicii au descoperit că starea de sănătate a femeii nu se îmbunătățise.
După și mai multe analize, medicii au descoprit că în organismul femeii a fost dezvoltată o tenie.
„Nervii ei au început să se deterioreze pentru că în lipsa vitaminei B12, în celule se produceau substanțe chimice greșite. Chiar dacă tenia poate depune peste un milion de ouă pe zi și poate trăi 10 ani în intestinul uman, este nevoie doar de o singură doză de medicament antiparazitar pentru a o distruge", a explicat medicul.