Transplantul in cazul lui Cristi Minculescu, decontat de Sanatate

Ultima actualizare: 13-10-2012 15:05

Se apropie ziua cea mare a operatiei pentru solistul trupei Iris, care va fi supus unui transplant de ficat in Germania pentru care statul va plati totul.

Ne bucuram mult ca ministerul a aprobat hartia pe care am depus-o. Cristi este in carantina acum, dar e bine, abia astepta sa inceapa campionatul national de fotbal, nu l-am vazut de cateva zile pentru ca nu are voie nimeni sa intre la el, speram din toata inima sa fie bine.
NELU DUMITRESCU, MEMBRU TRUPA IRIS
Cei din Ministerul Sanatatii au anuntat marti ca banii, in jur de 80.000 de euro, vor fi decontati din Fondul Asigurarilor de Sanatate.

Cristi Minculescu sufera de o boala ereditara si va primi la inceputul lunii martie o parte din ficatul sotiei sale. Iar colegii de trupa spera sa-l vada din nou pe scena, in iulie.

Vestea ca Ministerul Sanatatii va suporta cheltuielile a fost primita cu bucurie de familie si apropiati. Sotia artistului, Rodica Minculescu, ne-a declarat ca le multumeste tuturor celor care sunt alaturi de ei in aceasta perioada dificila. La fel si colegii de trupa.

In urma unor analize efectuate la o clinica din Munchen, medicii au decis ca sotia liderului trupei Iris este compatibila si ii poate dona o portiune din ficatul ei.

Operatia pe care o va suporta Cristi Minculescu nu este usoara, spun medicii, se va recupera in cateva luni. In plus, va trebui sa ia medicamente toata viata pentru ca organismul sa accepte noul organ.

Cristi Minculescu s-a alaturat formatiei Iris in 1980 si de atunci a devenit simbolul trupei. Vocea sa - considerata de multi de departe cea mai buna voce a rockului romanesc - l-a transformat intr-un artist legendar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO