Michael Jackson ar fi implinit azi 52 de ani! Recorduri si controverse

×
Codul embed a fost copiat

Michael Jackson, supranumit "regele pop-ului", a murit la varsta de 50 de ani, dupa ce a suferit un stop cardiac, lasand in urma o cariera fabuloasa, marcata insa de scandaluri si dezvaluiri despre stilul sau de viata excentric.


Fiind unul dintre putinii artisti care a fost introdus de doua ori in Rock and Roll Hall of Fame, Michael Jackson a intrat si in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai de succes showman al tuturor timpurilor, cu 13 premii Grammy la activ, 13 single-uri clasate pe locul intai in topuri si vanzari de peste 750 de milioane de albume in intreaga lume.

Jackson a avut parte de o viata intens mediatizata, dublata de o cariera de succes, reprezentand o parte semnificativa a culturii pop timp de aproape patru decade.

Michael Joseph Jackson s-a nascut pe 29 august 1958, in Gary, Indiana, fiind al saptelea din cei noua copii ai familiei. Cei cinci baieti Jackson - Jackie, Tito, Jermaine, Marlon si Michael - au sustinut primul lor concert, sub titulatura The Jackson Five, cand Michael avea doar 11 ani.

Trupa a fost promovata de celebra casa de discuri Motown si s-a bucurat de succes international. Dupa acest moment, Michael s-a lansat intr-o stralucita cariera solo.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

El a debutat pe cont propriu in 1972, iar zece ani mai tarziu a lansat albumul "Thriller", care a devenit un hit de proportii. Albumul s-a vandut in 21 de milioane de exemplare doar in SUA si in peste 27 de milioane de copii in intreaga lume.

La inceputul anilor '80, Jackson s-a impus ca o figura dominanta in muzica pop, devenind primul showman afro-american intens promovat de MTV.

Popularitatea videoclipurilor sale, precum "Thriller", "Beat It" si "Billie Jean", au ajutat la impunerea pe piata a postului de televiziune, inca nou la acea vreme.

Atat in clipuri, cat si pe scena, Jackson a facut celebre o serie de tehnici de dans elaborate, precum faimosul "moonwalk".

Albumul "Bad", aparut in 1987, s-a vandut aproape la fel de bine ca si precedentul. Fiecare nou album semnat de Jackson, fiecare noua aparitie a sa reprezenta un eveniment. Oamenii ii copiau coafura, precum si vestimentatia extravaganta.

Veterani din showbiz precum Fred Astaire il laudau. Jackson poza pentru fotografi alaturi de Ronald si Nancy Reagan la Casa Alba.

Paul McCartney facea duete cu el, precum "The Girl Is Mine" si "Say Say Say".

Urmatoarea lansare a lui Jackson, "Dangerous" (1991), a debutat pe locul intai in topuri, lansand doar un singur single, piesa "Black or White".

Dupa acest album, viata privata a artistului a eclipsat oarecum cariera sa. Un dublu album "greatest hits" lansat in 1995, ""History", s-a vandut relativ prost, comparativ cu onorariile imense ale lui Jackson - doar 7 milioane de copii.

Un nou album lansat in 2001, "Invincible", a inregistrat vanzari chiar si mai slabe.

Alte aspecte ale vietii sale personale, precum chipul sau in continua schimbare, aparitiile sale excentice si comportamentul sau ciudat, au inceput sa suscite interesul publicului. De asemenea, numeroase controverse i-au afectat imaginea in ultimele doua decade.

In 1993 a fost acuzat de molestarea sexuala a unui copil, dar anchetele politiei au fost inchise din cauza lipsei de probe. De asemenea, in 2005, Jackson a fost din nou anchetat de un tribunal american, dupa ce a fost acuzat de pedofilie, fiind in cele din urma achitat.

Incepand cu anii '90, starul a avut o serie de probleme de sanatate, dublate de zvonuri care indicau ca acesta ar suferi de diverse boli de piele, ca urmare a numeroaselor operatii estetice suferite.

Artistul s-a confruntat si cu o serie de probleme financiare, el fiind chiar pe punctul de a-si vinde celebra ferma Neverland la licitatie, in mai 2008. Cateva luni mai tarziu, in noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii infiintate de el insusi si de firma care detine o ipoteca de 24 de milioane de dolari asupra resedintei.

Jackson a fost casatorit de doua ori, prima data cu fiica lui Elvis, Lisa Marie Prestley.

Chiar daca interesul publicului a scazut de-a lungul timpului, Michael Jackson nu si-a pierdut niciodata fanii.

Dovada stau cele 50 de concerte de adio pe care le avea programate la O2 Arena din Londra, începand cu 13 iulie. 75.000 de bilete au fost epuizate la doar cateva ore de la punerea acestora in vanzare.

Mort cu mai putin de o luna inainte de revenirea pe scena, artistul lasa in urma trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson si Prince Michael Jackson II.

Daca vrei sa ii trimiti un mesaj de adio lui Michael Jackson, inregistreaza-te si trimite-ne mesajul!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor
Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor

Cinci saptamani de dezbateri, 40 de martori si multe ore de demonstratii stiintifice nu au fost suficiente pentru a elucida misterul care inconjoara ultimele ore din viata cantaretului Michael Jackson.

Dr. Murray:
Dr. Murray: "Michael Jackson si-a administrat singur doza letala. Nu putea sa doarma fara Propofol"

Michael Jackson dormea de doua luni numai datorita Propofolului, puternicul anestezic care l-a si ucis. Este declaratia pe care a facut-o medicul sau, aflat acum in banca acuzatilor, la finalul celei de-a doua saptamani in sala de judecata.

Rasturnare de situatie. De ce a fost sunata aceasta femeie din ambulanta in care murea Michael
Rasturnare de situatie. De ce a fost sunata aceasta femeie din ambulanta in care murea Michael

Audierile in procesul lui Michael Jackson scot la iveala alte detalii importante care ar fi putut schimba cursul evenimentelor din ziua in care megastarul a murit. Amanta doctorului Conrad Murray a facut cateva dezvaluiri.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.