Metallica si Black Sabbath scot impreuna un disc pe vinil! Editie limitata

Ultima actualizare: 01-07-2012 02:25
metallica

Legendarele trupe rock au anuntat ca vor lansa impreuna un disc vinil intr-o editie limitata la 1.000 de copii. Evenimentul are loc cu ocazia UK Record Store Day, pe 17 aprilie.

 

Discul va contine pe fata A un remix al piesei "Frantic", lansata de Metallica, realizat de grupul trip-hop Unkle. Pe fata B va fi imprimata o versiune a piesei "Paranoid" a trupei Black Sabbath, cu alte versuri.

Acest vinil va fi lansat cu ocazia Record Store Day din Marea Britanie si va fi disponibil doar pe data de 17 aprilie.

Aceasta zi speciala celebreaza magazinele de produse muzicale independente din Marea Britanie si este sarbatorita de multi artisti si muzicieni, care lanseaza cu aceasta ocazie diverse piese in editii limitate.

Una dintre cele mai apreciate formatii rock din istorie, Metallica, s-a infiintat in 1981. De-a lungul carierei, a lansat noua albume de studio, trei albume live, doua EP-uri si a vandut peste 100 de milioane de discuri in toata lumea, fiind recompensata cu sapte premii Grammy.

Metallica este considerata una dintre cele mai bune si mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. In loc sa se alinieze trendului stabilit de restul formatiilor de gen, trupa a ales sa fie mai accesibila, in acelasi timp extinzand granitele genului thrash/speed, folosind viteza si volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compozitiilor.

Metallica va concerta pentru a treia oara in Romania pe 26 iunie, la Romexpo, in cadrul Sonisphere Festival.

Trupa Black Sabbath, infiintata in Birmingham, Marea Britanie, in 1968, a vandut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Membrii fondatori ai trupei sunt Ozzy Osbourne (solist vocal), Tony Iommi (chitara), Geezer Butler (bas) si Bill Ward (tobe si percutie).

Printre cele mai cunoscute albume ale trupei se numara "Paranoid" (1970), "Master of Reality" (1971), "Sabotage" (1975), "Heaven and Hell" (1980), "Born Again" (1983), "Tyr" (1990) si "Cross Purposes" (1994).

Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne in 1991, a primit patru discuri de platina in Statele Unite si a avut parte de o primire calduroasa din partea publicului si a criticilor de specialitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO