Ce spune pozitia in care dormiti despre relatia voastra. Expertii dezvaluie cele mai frecvente probleme

Ultima actualizare: 02-10-2015 07:16
cuplu somn

In timpul somnului, subconstientul nostru preia controlul, iar limbajul corpului in acele momente poate fi un bun indicator despre ceea ce simtim sau gandim cu adevarat.

In ceea ce priveste cuplurile, pozitia in care dorm cei doi parteneri poate dezvalui multe despre cum merge relatia lor in afara dormitorului.

Littlethings.com a intocmit un top al celor mai obisnuite pozitii de somn si explica ce inseamna fiecare.

1. Pozitia linguritei

o cincime din cupluri prefera pozitia in care unul dintre parteneri sta in spatele celuilalt si il cuprinde cu bratele. Patti Wood, expert in limbajul non-verbal, sustine ca aceasta este o pozitie vulnerabila, dar in acelasi timp sexuala, care exprima incredere intre cei doi parteneri.

2. Vanatoarea

Cand unul dintre parteneri se retrage pe marginea patului, iar celalalt incearca sa se apropie poate fi un indicator pentru doua lucruri: fie cel care se retrage incearca sa se faca dorit, fie exista o ruptura intre cei doi parteneri, iar unul dintre ei are nevoie de spatiu.

3. Imbratisati

Partenerii obisnuiesc sa doarma imbratisati cand se simt foarte apropiati unul de celalt sau la inceputul relatiei.

4. Spate in spate

Desi poate parea ca exprima distanta in cuplu, daca cei doi partneri dorm unul cu spatele la celalalt inseamna ca relatia lor este una apropiata, bazata pe incredere si independenta. O treima dintre cupluri prefera aceasta pozitie.

5. Pe umarul partenerului

Cuplurile in care unul doarme cu capul pe umarul celuilalt sunt fie cele aflate la inceputul unei relatii, fie cei care s-au impacat de curand.

6. Langa cei care ocupa mult spatiu in pat

Cei care se intind in tot patul, pana la punctul in care chiar isi pot da partenerul jos din pat in timpul noptii, nu sunt foarte fericiti impreuna. Expertii in limbajul non-verbal spun ca in astfel de relatii, unul dintre parteneri are mai multa putere asupra celuluilalt si nu este o combinatie reusita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO