Vezi lista completa a castigatorilor la premiile Emmy 2010

×
Codul embed a fost copiat

Cea de-a 62-a editie a premiilor Emmy 2010, care a avut loc duminica seara la Los Angeles, a fost una plina de emotii. Marile castigatoare ale serii au fost serialele de comedie "Modern Family" si "Glee", si drama "Mad Men".

"Mad Men", cu 17 nominalizari anul acesta, a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun serial drama. Este cel de-al treilea an consecutiv in care productia castiga premiul pentru cel mai bun serial drama.

Si tot pentru a treia oara consecutiv a fost desemnat castigator actorul Bryan Cranston, care joaca rolul unui traficant de droguri in serialul "Breaking Bad".

Sapte dintre cele opt cele mai importante premii Emmy pentru interpretare au fost castigate de cateva chipuri noi la gala de anul acesta.

Aaron Paul a castigat premiul pentru rol secundar masculin intr-un serial drama ("Breaking Bad"), Archie Panjabi - premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin intr-un serial drama ("The Good Wife"), iar Kyra Sedgwick, premiul pentru cel mai bun rol principal intr-un serial drama ("The Closer").

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Edie Falco a plecat acasa cu primul ei premiu Emmy pentru rolul din comedia "Nurse Jackie", iar Jane Lynch a castigat un Emmy pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "Glee".

Jim Parsons a castigat premiul Emmy pentru cel mai bun rol principal din comedia "The Big Bang Theory", punand astfel capat "domniei" de doi ani a lui Alec Baldwin, starul serialului "30 Rock".

"Modern Family" a plecat acasa cu premiul pentru cel mai bun serial de comedie, dar si cel mai bun scenariu, dupa numai un sezon, invingand astfel productia "Glee". "Modern Family" a castigat in total sase premii Emmy.

Si sectiunea reality show-urilor a avut parte de un nou campion, "Top Chef", dupa ce "The Amazing Race" fusese desemnat castigator sase ani consecutiv.

Ryan Murphy, creatorul comediei muzicale "Glee", a castigat primul sau Emmy, pentru regia serialului. "Glee" a castigat doar patru premii Emmy, desi a dominat lumea muzicala americana anul acesta.

Serialul "Lost", care a primit in acest an 12 nominalizari - si a primit noua premii Emmy de-a lungul celor sase sezoane - nu a castigat niciun trofeu anul acesta, la fel si serialul cu vampiri "True Blood". In schimb, "Dexter" a castigat doua premii Emmy, printre care cel pentru cea mai buna regie a unui serial drama.

"The Pacific" a avut 24 de nominalizari, dar a castigat numai opt premii Emmy, in timp ce filmul biografic "Temple Grandin" a primit sapte premii Emmy, inclusiv cel pentru cel mai bun rol principal feminin - Claire Danes.

Al Pacino a castigat un premiu Emmy pentru interpretarea controversatului medic Jack Kevorkian, specialist in sinucideri asistate, in filmul "You Don't Know Jack". K

The Academy of Television Arts & Sciences i-a inmanat in acest an actorului George Clooney premiul Bob Hope, pentru actiunile sale umanitare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"The Pacific", "Glee" si "Mad Men", favorite la gala premiilor Emmy 2010

"The Pacific", "Glee", "Mad Men", "Lost" si "30 Rock" sunt marii favoriti ce se vor infrunta la gala anuala a premiilor Emmy.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.