Robert De Niro va fi presedintele juriului festivalului de la Cannes

Ultima actualizare: 06-09-2012 13:44
Robert De Niro

Celebrul actor Robert De Niro va prezida juriul format din noua membri din cadrul festivalului de la Cannes. Organizatorii evenimentului au dorit in acest fel sa aduca un tribut carierei celui care a castigat un Palm d'Or in 1976, cu "Taxi Driver".

"Sa fiu presedinte al juriului de la Cannes reprezinta o mare onoare pentru mine, mai ales ca acest festival este unul dintre cele mai vechi si mai bune din lume" - a spus Robert De Niro, citat de Hollywood Reporter.

De altfel, actorul nu este strain de Cannes, in conditiile in care a fost prezent la festival, pana acum, cu opt filme, iar doua dintre acestea au fost premiate. Este vorba despre "Soferul de taxi" (Taxi driver) din 1976 si "Misiunea" (The mission), 10 ani mai tarziu.

Amandoua productiile au fost premiate cu Palm d'Or la Cannes.

"Deoarece am mai fost de doua ori presedinte al juriului, in anii '80, stiu ca nu va fi o sarcina usoara, nici pentru mine si nici pentru prietenii mei jurati, dar sunt bucuros si onorat ca Festivalul de la Cannes m-a ales." - a mai declarat De Niro, citat de Hollywood Reporter.

Robert De Niro a fost desemnat de Academia Americana de Film (Oscar) drept "cel mai bun actor" pentru rolul din "Taurul furios" (Raging bull) in 1980 si "cel mai bun actor in rol secundar" pentru rolul din "Nasul II" (The Godfather II).

De asemenea, el s-a remarcat si ca regizor, prin filmele "A Bronx tale" (1983) si "The Good Shepherd" (2006).

Cea de-a 64-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 11– 22 mai 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO