Festivalul de la Cannes incepe cu proiectia unui film de animatie 3D

13-05-2009 00:00


Stralucire si vedete cat cuprinde Riviera Franceza, unde incepe in miercuri seara Festivalul de film de la Cannes. Pentru prima oara in istoria de 62 de ani a evenimentului, proiectia inaugurala o sa fie una de animatie 3D.

 

In urmatoarele 11 zile, pe covorul rosu vor defila numai actori de "categorie grea": Brad Pitt, Penelope Cruz, Johnny Depp si Jude Law.

Covorul rosu a fost intins, asa ca festivalul sta sa inceapa. Miercuri seara, Cannes-ul va fi deschis de filmul de animatie "Up", produs in 3D de casa Disney-Pixar. Este povestea unui vanzator de baloane, care porneste intr-un zbor cu ... casa in jurul lumii.

"Up" a fost descris de critici drept un "triumf" si declarat de ziarul The Hollyood Reporter "cea mai amuzanta productie Pixar din toate timpurile".

Cum in istoria de pana acum a festivalului nu s-a mai auzit ca prima proiectie sa fie una de animatie, parerile sunt impartite.

La editia din 2009 sunt inscrise in concurs cateva dintre cele mai asteptate productii ale anului. Primul pe lista este "Inglorious Basterds", noul film al lui Quentin Tarantino, cu Brad Pitt in rolul principal. Actiunea este plasata in timpul ocupatiei naziste a Frantei si spune povestea unui grup de soldati americani evrei, a caror misiune este sa anihileze un grup de nazisti.

Tarantino nu e strain de gloria de la Cannes. El a devenit faimos in intreaga lume dupa ce a castigat un Palme D'Or cu "Pulp Fiction", in 1994.

VIDEO PROTVPLUS.RO