Un roman a castigat premiul Emmy cu mini-seria TV a lui Kevin Costner: "Hatfields & McCoys"

Hatfields & McCoys

Dragos Stanomir, care a castigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sambata seara la Los Angeles, a declarat ca distinctia primita de el ajuta si cinematografia romaneasca, fiind "o recunoastere a valorii tehnicienilor de film romani".

Dragos Stanomir a castigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, fiind recompensat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV", pentru miniseria "Hatfields & McCoys", produsa de History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania.

Romanul Dragos Stanomir a fost premiat la aceasta categorie, alaturi de Christian Cooke si Brad Zoern, potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociatia care decerneaza premiile Emmy. "Este o surpriza foarte mare si nu ma asteptam sa castig, avand in vedere ca am concurat cu americani, unii cu Oscaruri la activ. Nu ma asteptam, dar m-am bucurat foarte mult", a declarat Dragos Stanomir.

El a precizat ca a aflat de pe internet ca este castigatorul unui premiu Emmy. "As fi vrut sa merg la gala de la Los Angeles, insa nu am putut pentru ca lucrez la o alta productie tot americana, tot impreuna cu Castel Film", a spus Dragos Stanomir. El considera ca un astfel de premiu - o premiera pentru cinematografia romana - il va ajuta foarte mult in cariera sa.

"Un astfel de premiu ajuta foarte mult pentru ca este ca o recomandare din start. Este ca o recomandare pentru mine si ajuta industria de film romaneasca, pentru ca este o recunoastere a valorii tehnicienilor de film romani", a spus Dragos Stanomir. 

Citește și
Cosmina Stratan (dreapta), Cristian Mungiu si Cristina Flutur
Doua premii pentru filmul "Dupa Dealuri" al lui Cristian Mungiu, la Cannes. LISTA castigatorilor
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

El a mai spus ca a ajuns sa lucreze la ministeria de televiziune "Hatfields & McCoys" la recomandarea casei Castel Film. "Am lucrat foarte multi ani la Castel si ei m-au recomandat sa fac sunetul la acest film", a explicat Stanomir. In ceea ce ii priveste pe Christian Cooke si Brad Zoern - cineastii cu care Dragos Stanomir imparte premiul Emmy la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV", Stanomir spune ca ei sunt cei care au lucrat la post-productia sunetului pentru miniseria "Hatfields & McCoys".

"Eu m-am ocupat de sunet pe teren, la locul filmarilor", a explicat Dragos Stanomir, precizand ca miniseria "Hatfields & McCoys" este un proiect de care s-a ocupat timp de trei luni de zile, din septembrie pana in decembrie 2011.

Sambata seara, la Los Angeles, la gala Creative Arts Emmy, au fost acordate premiile Emmy "tehnice", urmand ca pe 23 septembrie, tot la Los Angeles, sa fie decernate premiile Emmy "artistice", in cadrul galei Primetime Emmy 2012. In afara de distinctia primita de Dragos Stanomir, alaturi de Christian Cooke si Brad Zoern, miniseria "Hatfields & McCoys" a mai castigat doua trofee la gala Creative Arts Emmy, sambata seara, la Los Angeles, impunandu-se si la categoriile "cel mai bun machiaj dintr-o miniserie TV" si "cel mai bun montaj de imagine pentru o miniserie TV".

Totodata, Serban Porupca a fost nominalizat la categoria "cea mai buna regie artistica pentru o miniserie TV" (alaturi de John Vertrees, Derek Hill si Sally Black), iar Adina Bucur a fost nominalizata la categoria "cele mai bune costume pentru o miniserie TV" (alaturi de Karri Hutchinson), tot pentru miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys".

Miniseria "Hatfields & McCoys" a primit in total 16 nominalizari la editia din acest an a premiilor Emmy, inclusiv la categoriile "cea mai buna miniserie TV", "cel mai bun actor intr-o miniserie TV" (Kevin Costner si Bill Paxton), "cea mai buna actrita in rol secundar dintr-o miniserie TV" (Mare Winningham), "cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-o miniserie TV" (Tom Berenger), "cel mai bun regizor" si "cel mai bun scenariu".

Dragos Stanomir se asteapta ca dupa succesul "Hatfields & McCoys" de sambata seara, miniseria sa obtina si mai multe premii pe 23 septembrie, in cadrul galei Primetime Emmy Awards 2012. Cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards se va desfasura tot la Los Angeles, pe 23 septembrie, si va fi prezentata de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys", cu actorul Kevin Costner in rolul principal, este produsa de History Channel si realizata integral in Romania la Castel Film. Seria TV a avut succes in Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel in 28 mai (Memorial Day) a inregistrat o audienta de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria "Hatfields and MCCoys", care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield si McCoy, in primii ani dupa incheierea Razboiului Civil din Statele Unite. Filmarile pentru aceasta miniserie TV au avut loc in 2011, in cea mai mare parte in studiourile Castel Film din Romania, dar si in localitati din judetele Arges si Brasov, si s-au intins pe o durata de 13 saptamani, in timpul carora Kevin Costner s-a aflat in Romania.

Potrivit imdb.com, serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproductia "Waterworld - Lumea apelor" (1995) si la lungmetrajul "Robin Hood, printul hotilor" (1991).

Kevin Costner este si unul dintre producatorii miniseriei History Channel.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Filmul lui Mungiu, intr-un scandal de coruptie la Cannes.Ce legaturi ciudate a gasit presa franceza
Filmul lui Mungiu, intr-un scandal de coruptie la Cannes.Ce legaturi ciudate a gasit presa franceza

Dupa numai o saptamana de la castigarea premiului la Cannes pentru cel mai bun scenariu in filmul "Dupa Dealuri", presa franceza aduce acuzatii grave legate de coruptie.

Doua premii pentru filmul
Doua premii pentru filmul "Dupa Dealuri" al lui Cristian Mungiu, la Cannes. LISTA castigatorilor

Cristian Mungiu a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul "Dupa dealuri". "Amour", regizat de Michael Haneke, a castigat marele premiu Palme d'Or.

Cine sunt romanii onorati la Oscar pentru camerele ce au schimbat filmarile ultrarapide
Cine sunt romanii onorati la Oscar pentru camerele ce au schimbat filmarile ultrarapide

Romanii Radu Corlan si Petru Pop au primit un premiu special din partea Academiei Americane de Teatru si Film pentru proiectarea seriei Phantom de camere de mare viteza, folosite in cinematografie.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.