Trilogia "Hobbitul" ajunge la final. Ultimul film din serie i-a lasat muti de uimire pe actori: "Scenele iti taie respiratia"

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52

Dupa cinci filme care au spulberat recordurile de box-office, regizorul Peter Jackson isi incheie odiseea Tolkien cu "Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri".

Ultimul film din serie este deja considerat cel mai bun si se estimeaza ca va avea incasari de un miliard de dolari. Regizorul neozeelandez a scris istorie cu aceste filme, dar acum este in cautare de subiecte noi.

"Batalia celor 5 ostiri" incheie trilogia Hobbitul, a doua pentru Peter Jackson, inspirata din cartile lui J.R.R Tolkien. Filmul prezinta aventurile lui Bilbo Baggins si ale prietenilor sai pentru recucerirea regatului Erebor.

Regizorul neozeelandez si-a dorit un final epic, asa ca pelicula contine o secventa de lupta de 45 de minute, savant imbunatatita pe computer. Produsul final i-a lasat muti pana si actori.

Orlando Bloom: "Cand filmezi, nu stii nici jumatate din ce va fi pe ecran. Mai ales la scenele de lupta si de actiune, stai in fata unui ecran verde si ti se spune ce sa faci."

Richard Armitage: "Cadrele largi cu batalia iti taie respiratia. Mai ales daca il vezi la IMAX, te uiti intr-o directie si vezi o armata venind peste deal, apoi te uiti in alta directie si vezi portile Ereborului."

Actorii, dintre care unii au lucrat timp de cinci ani la trilogia Hobbitul, iar altii jucasera si in "Stapanul inelelor", se despart cu nostalgie de personaje.

Martin Freeman: "Ne-au dat cadou la sfarsit cate ceva care sa ne aminteasca de personaje. Tin mult la obiectele astea. Pe unele chiar le port, dar nu picioarele."

Evangeline Lilly: "Eu as purta cu placere oricand peruca si urechile, caci imi plac."

Pelicula a fost filmata in 3D cu 48 de cadre pe secunda si e cea mai sofisticata din toata seria. In plus, e si cea mai scurta dintre toate, caci Peter Jackson pare sa fi ascultat criticile. Regizorul neozeelandez spune ca nu mai are de gand sa faca alte filme inspirate din Tolkien. "Batalia celor 5 ostiri" va rula si in Romania incepand din 19 decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO