Stela Popescu a murit. Trupul neînsuflețit a fost depus la Teatrul „Constantin Tănase”, iar duminică va fi înmormântată
Trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va fi depus, vineri, începând cu ora 11.00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, iar sâmbătă, la capela Mănăstirii Cernica.
Duminică, la Cimitirul Cernica, Stela Popescu va fi înmormântată alături de soţul ei, textierul Mihai Puiu Maximilian.
Teatrul „Stela Popescu” i-a adus un omagiu „inegalabilei” artiste al cărui nume îl poartă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Slujind scena până în ultima clipă a vieţii, Doamna Stela Popescu şi-a încântat publicul pentru ultima oară marţi în rolul Chiriţei, debordând de bucurie şi de forţă în faţa celor peste 600 de spectatori ai Sălii Mari a Palatului Naţional al Copiilor. Teatrul «Stela Popescu» va duce mai departe nobila misiune artistică lăsată moştenire de o mare stea a scenei româneşti”, se arată într-un comunicat.
Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.
Născută la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători, Stela Popescu şi-a început cariera artistică în 1956. Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.
Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.
Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia „Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.
În aprilie 2017 a fost inaugusrat Teatrul „Stela Popescu” în Bucureşti, care se adresează copiilor şi tinerilor, printr-un repertoriu variat.