Alexandru Arșinel, devastat de decesul Stelei Popescu: ”Nu ne vine a crede”

×
Codul embed a fost copiat

Anunţul decesului actriţei Stela Popescu a fost ca un şoc pentru lumea teatrului românesc, dar mai ales pentru colegul ei de scenă, Alexandru Arsinel.

“Acum mă duc la ea acasă. Nu ştiu ce se întâmplă. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!”, a spus Alexandru Arşinel, plângând în hohote.

”Am avut un spectacol zilele astea, nu ne vine a crede. Este o mare dramă pentru toți cei care au iubit-o, dar pentru mine vă dați seama”, a spus actorul înainte să intre în curtea partenerei sale de scenă.

El a mai spus că actrița a fost găsită fără viață în locuința ei din București de către fiica sa, Doina Maximilian, și a afirmat că ar fi avut o hemoragie internă.

"Stela a fost unică și nu îmi găsesc cuvintele pentru a o defini în lumea asta românească (...) A fost un om extraordinar, atât trebuie să știți și a dispărut jumătatea cealaltă. (...) Vorbeam în fiecare zi, se simțea bine. Tocmai hotărâsem să discutăm despre ce vom face în Spania pe 1 decembrie (...) Ea niciodată nu dădea semne de oboseală", a mai spus Alexandru Arșinel.

Citește și
Stela Popescu
Stela Popescu a murit. Actriţa a fost găsită decedată în holul casei de către fiica adoptivă
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Ultima apariţie publică a actriţei Stela Popescu a avut loc în urmă cu două zile, la Gala Femeilor de Succes 2017, în Bucureşti. Actriţa urma să plece pe 29 noiembrie la Valencia, alături de echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pentru a juca un spectacol, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Stela Popescu a stat la aceeaşi masă cu Andreea Marin în cadrul galei.

„Pentru Doamna Stela Popescu nu am doar un mare respect, ci mă leagă de Domnia sa şi un sentiment mult mai profund, ca de la mamă la fiică. A fost mereu un exemplu pentru mine de profesionalism, dar şi de omenie, modestie, bun simţ, generozitate... O Doamnă în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am văzut acum două zile şi am râs împreună, din nou... Regret nespus... Dumnezeu să o odihnească! Mulţumim pentru darurile de o viaţă, minunată Doamnă!”, a scris Andreea Marin pe pagina ei de Facebook.

Familia Regală deplânge "cu mare tristețe" trecerea la cele veșnice a marii actrițe Stela Popescu, afirmând că aceasta este o strălucită reprezentantă a teatrului de revistă, demnă urmașă a lui Constantin Tănase.

"Familia Regală a României a aflat cu mare tristețe de trecerea la cele veșnice a marii actrițe Stela Popescu. Strălucită reprezentantă a teatrului de revistă, demnă urmașă a lui Constantin Tănase, Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935 în orașul Orhei din Regatul României. A avut o carieră de aproape șase decenii în teatru, film, radio și televiziune. A fost una dintre cele mai iubite artiste ale scenei românești", se arată într-o postare pe site-ul romaniaregala.ro.

Florin Piersic spune că „a înlemnit“ în faţa anunţului: „Nu-mi vine să cred, am înlemnit! Niciodată nu am auzit-o spunând vreun cuvânt rău, niciodată nu am văzut-o tristă, decepţionată. Nu îmi vine să cred! Pentru mine, Stela Popescu nu a murit!“.

Actorul Dorel Vișan a fost de asemenea șocat de vestea morții actriței: ”Bineînțeles că mă șochează, mai ales că știu că nu era bolnavă. Stela Popescu reprezintă foarte mult pentru spectacolele de stradă. Mă șochează faptul că a dispărut.”

Oana Georgescu, PR Teatrul de Revistă Cosntantin Tănase: ”Stela nu avea probleme de sănătate, juca pe scenă, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase. A fost prezentă la câteva evenimente mondene chiar săptămânile trecute și pe 29 ne pregăteam să plecăm în turneu în Spania, la Valencia, cu spectacolul Vivat Revista.”

Cântăreaţa şi compozitoarea Margareta Pâslaru, impresionată de vestea morţii Stelei Popescu, a declarat pentru News.ro că actriţa, „o mare personalitate”, nu va muri niciodată, ci va rămâne prin arta ei.

„Am auzit şi nu îmi vine să cred. Am crezut că este o glumă de prost gust... La vitalitatea ei... Doamne, vară de vară la Boema împreună... Nu ştiam că este bolnavă sau că s-a întâmplat ceva. O mare artistă!”, au fost primele cuvinte ale Margaretei Pâslaru.

Artistele au colaborat recent, pentru un proiect muzical iniţiat de Margareta Pâslaru.

„Am colaborat recent, când ea a cântat o compoziţie proprie pentru albumul «Stelele filmului cântă» în beneficiul actorilor cu probleme de sănătate. Cred că mari personalităţi ca ea nu dispar, nu mor niciodată. Ea va rămâne prin arta ei”, a mai spus Margareta Pâslaru.

Mircea Diaconu şi-a exprimat regretul pentru decesul actriţei Stela Popescu, declarând, joi, pentru Agenţia de presă News.ro, că artista „a fost ca o flacără tot timpul”, cu un temperament de invidiat.

Diaconu a precizat că o aprecia pe Stela Popescu, deşi nu au lucrat niciodată împreună, în film sau tetru.

„Nu am lucrat niciodată cu ea, nici la film, nici la teatru. Ea a fost pe tronsonul varieté şi nu ne-am intersectat. Dar, fireşte, suntem puţini, ne ştim între noi. Chiar nu îmi vine să cred, pur şi simplu! Cum s-a stins aşa, parcă dintr-odată, pentru că era de o vioiciune şi tot timpul temperamentul ei a fost absolut de invidiat şi hazul şi umorul ei. A fost ca o flacără tot timpul. Pur şi simplu chiar poţi să spui că s-a stins, dat fiind că aşa a trăit, ca o flacără. Îmi pare rău”, a spus el.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, i-a adus un omagiu actriţei Stela Popescu, despre care spune că va rămâne în memoria noastră prin lucrurile „minunate” realizate într-o viaţă dedicată artei.

„S-a stins Stela Popescu... O ştiu personal, de când umblam pe sub masa la care stătea. Acum câteva zile ne-am vazut la mine la birou, plină de energie şi de idei de proiecte. Astăzi, nu mai este, dar ne ramân în amintire lucrurile minunate realizate într-o viaţă dedicată artei. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Lucian Romaşcanu pe pagina lui de Facebook.

Și Andreea Esca a avut un mesaj emoționant pentru Stela Popescu.

”Mi-am petrecut ani buni din adolescenta in apropierea talentatului cuplu “Stela-Arsinel”, am avut sansa sa-i cunosc pe acesti oameni care faceau romanii sa rada cand totul era de plans, am pastrat apoi legatura cu ei si mi-au dat speranta ca si la 80 de ani viata poate fi vesela... Pe Stela Popescu am intalnit-o ultima data urcand scara biroului de la AListMagazine unde venea pentru acest interviu. Mi-a zis : “... nu stiam ca e la etajul 2 dar noroc ca eu detin secretul tineretii”. Mi l-a si spus dar i-am promis ca va ramane intre noi... Si asa va ramane. Ca si multe alte povesti din perioada terasei Boema. Stirea de astazi m-a dat tare peste cap. La revedere, Stela Popescu! Si multumesc!”, a scris Andreea, pe Facebook.

Premierul Mihai Tudose a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj de condoleanțe, după aflarea veștii morții actriței Stela Popescu.

Primesc cu îndurerare vestea că Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă din România și una dintre cele mai mari actrițe pe care le-a avut această țară, a încetat din viață. A fost un exemplu de noblețe, decență și dăruire pentru orice român și va rămâne mereu în sufletele noastre ca un simbol al culturii românești.

Condoleanțe teatrului românesc, condoleanțe familiei!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a scris premierul României pe Facebook

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Monologul emoționant al Stelei Popescu din Las Fierbinți, despre învățământul românesc
Monologul emoționant al Stelei Popescu din Las Fierbinți, despre învățământul românesc

Stela Popescu s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. În urmă cu 2 ani, îndrăgita actriţă a interpretat un monolog impresionant.

Stela Popescu a murit. Actriţa a fost găsită decedată în holul casei de către fiica adoptivă
Stela Popescu a murit. Actriţa a fost găsită decedată în holul casei de către fiica adoptivă

Stela Popescu, cea mai iubita actriţă a teatrului românesc de revistă şi una dintre prezenţele minunate ale cinematografiei noastre, ne-a părăsit fulgerător. Actriţa, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită în casa de fiica sa, care a chemat ambulanţa.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.