Shakira, Roxette sau Bon Jovi. Care dintre concertele anului 2011 ti-a placut cel mai mult?

John Bon Jovi la Bucuresti

Daca in 2010 rockul a fost cel mai bine reprezentat in marile concerte din tara, cele mai importante show-uri de anul acesta au fost sustinute de artisti mult mai diversi.

Shakira, Roxette, Bon Jovi, Sting, Tom Jones, Nana Mouskouri si Jane Birkin fiind numai cativa dintre acestia.

Marea premiera a acestui an in materie de concerte a fost Bon Jovi, care a adunat 50.000 de fani in Piata Constitutiei din Capitala, pe 10 iulie.

Concertul a adus la Bucuresti piesele cu istorie ale trupei, intr-un timp record de trei ore, in care muzicienii nu se mai lasau dusi de pe scena, in timp ce fanii i-au cantat "La multi ani!" lui Richie Sambora, care a implinit 52 de ani a doua zi dupa show-ul din Piata Constitutiei.

Trupa Bon Jovi a concertat pe o scena de 54 de metri latime si 25 de metri adancime, puterea instalatiei de sunet depasind 15.000 de wati.

Citește și
Motley Crue
Motley Crue va canta LIVE in Romania, la OST Fest 2012
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Pe scena a existat un ecran cu o latime de aproximativ 40 de metri.

Peste 500 de persoane au lucrat la productia acestui eveniment, considerat "show-ul muzical al anului" in Romania.

Fanii Shakirei s-au putut bucura pentru prima data de prezenta cantaretei columbiene la Bucuresti, pe 7 mai, in Piata Constitutiei.

Desi au asteptat-o destul de mult in ploaie, cei circa 20.000 de spectatori s-au destins pana la urma pe hiturile divei, dar si pe piese mai putin cunoscute publicului larg.

Shakira a oferit un show in care a schimbat mai multe tinute, a dansat pe muzica latino-americana si orientala si s-a miscat ca o rockerita.

La scurt timp, pe 30 mai, la Zone Arena au rasunat in premiera la Bucuresti hiturile nemuritoare ale trupei Roxette, care si-au gasit ecou in multimea de aproximativ 15.000 de oameni.

Solista Marie Fredriksson si-a serbat ziua de nastere pe scena in aceeasi seara, publicul cantandu-i "La multi ani!".

Show-ul de la Bucuresti a fost inclus in al zecelea turneu mondial din cariera duoului suedez, format din Marie Fredriksson si Per Gessle la sfarsitul anilor '70.

Trupa s-a reunit in 2009, dupa aproape opt ani de pauza.

Legedara trupa Scorpions a inclus Bucurestiul, dar si Clujul in turneul mondial de adio "Get Your Sting And Blackout World Tour", programat sa dureze trei ani.

Pe 9 iunie, la Zone Arena din Capitala, circa 20.000 de oameni s-au bucurat de un concert rock facut parca dupa "reteta succesului".

Plini de energie, membrii trupei germane si-au incantat fanii cu vechile hituri, piese noi, nebunie si melancolie, creand o atmosfera incendiara.

La Cluj-Napoca, trupa Scorpions a cantat in fata a peste 40.000 de spectatori, la inaugurarea Cluj Arena, pe 8 octombrie.

The Animals & Friends au adus la Bucuresti hiturile anilor '60, printre care "The House of the Rising Sun" si "Don't Let Me Be Misunderstood", pe 2 aprilie, in timp ce Suede a sustinut pe 4 iunie, la Arenele Romane, un show amintind de anii '90.

La inceputul lunii iulie, in acelasi weekend (1 - 3 iulie), bucurestenii au avut de ales intre ofertele a doua mari festivaluri - B'estfest si Rock the City.

Ajuns la cea de-a patra editie, B'estfest s-a reinventat mutandu-se in afara Capitalei, la iarba verde, in comuna Tunari, cu numeroase posibilitati de distractie intre concertele sustinute de trupe ca Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly si Hadouken.

Skunk Anansie a incheiat prima seara cu un show plin de adrenalina, care a inclus crowd surfing si celebrele "Hedonism", "Charlie Big Potato" si "Because of You".

Scena Rock the City a fost in Piata Constitutiei, pe ea urcand, printre altele, Prodigy, Therapy?, Mike and the Mechanics, Hatebreed, Whitesnake si Judas Priest.

In prima seara, publicul a fost complet acaparat de Prodigy, care a oferit acelasi show exploziv cu care si-a obisnuit fanii.

Un concert Whitesnake memorabil si o reprezentatie Judas Priest la inaltime, in care trupa, aflata in ultimul sau turneu mondial, si-a povestit istoria pe care a facut-o in genul heavy metal, au incheiat grandios festivalul Rock the City 2011.

La Sibiu, a debutat pe 8 august cea de-a sasea editie a festivalului ARTmania, desfasurata in Piata Mare din centrul orasului, dar si la Sibiu Arena - noutatea de anul acesta - un spatiu special amenajat pentru eveniment in padurea Dumbrava, intr-o fosta baza militara.

Sase nume importante ale muzicii rock internationale au fost pe afisul festivalului din 2011: Lacrimas Profundere, Helloween, Tarja Turunen, Republica, Sonata Arctica si Lacuna Coil.

La Targu Mures, a avut loc, in perioada 25 - 28 august, cea de-a noua editie a Festivalului Peninsula, cel mai amplu eveniment muzical din Romania, cuprinzand aproape 70 de concerte pe parcursul celor patru zile.

Printre prezentele remarcabile la Tuborg Green Fest Peninsula 2011 s-au numarat se numara Iggy Pop & The Stooges, Guano Apes, Kasabian, K's Choice, Within Temptation si Hammerfall.

Moby a fost vedeta evenimentului The Mission Dance Weekend, ajuns la cea de-a patra editie anul acesta, la Navodari, in weekendul 5 - 6 august.

Intre timp, bucurestenii au avut parte de un concert Deftones, pe 13 august, la Arenele Romane, in cadrul unei prime editii Alternative Summer Day, dar si de un nou festival, Summer Well, organizat in afara Bucurestiului, pe Domeniul Stirbey de la Buftea.

Pe 13 si 14 august s-au succedat pe scena festivalului Noisettes, Plan B, Mystery Jets, Graffiti6, Chew Lips, Interpol, The Raveonettes, The Wombats, Chapel Club si Alex Clare.

Publicul din Capitala a putut asista in premiera anul acesta la show-urile unor muzicieni cu indelungate cariere internationale, precum Nana Mouskouri, Jane Birkin, Bryan Ferry, Elvis Costello, Engelbert Humperdinck si Salvatore Adamo.

Multi muzicieni remarcabili au revenit, tot in 2011, in Romania, printre acestia numarandu-se Sting, care a sustinut in Piata Constitutiei din Capitala un concert "Greatest hits", alaturi de formatia sa si de o orchestra simfonica, Al di Meola, care a oferit un spectacol memorabil la Sala Palatului impreuna cu trupa sa, New World Sinfonia, si Nigel Kennedy, care dupa prestatia de la Festivalul Enescu 2009 a revenit cu un altfel de spectacol, in duet cu Damian Draghici, acompaniati de orchestra, taraf si 100 de viori.

Totodata, anul acesta au revenit la Bucuresti redutabilul Alice Cooper, ca protagonist al unui horror show cu multe artificii, la Arenele Romane, Manu Chao, care a facut publicul sa danseze de la un capat la altul al concertului sustinut la Sala Palatului, Lake of Tears, in turneul de promovare a noului album, "Illwill", Morcheeba si Parov Stelar Band, ce au adus sound-uri electrice, dar si swing pe scena Salii Palatului, Gotan Project, Hooverphonic, Gogol Bordello, Orquestra Buena Vista Social Club, Goran Bregovic, Tom Jones si Demis Russos.

Spre sfarsitul anului, bucurestenii au avut parte de un concert inedit. Pe 12 decembrie, intr-un club din Capitala, actorul Kevin Costner, care a filmat in Romania, "a coborat de pe ecran" pentru a le oferi fanilor, impreuna cu prietenii sai din trupa Modern West, o bucatica din cea de-a doua mare iubire a sa, muzica.

Fanii s-au inghesuit in local pentru a-l vedea pe celebrul actor intr-un concert country facut cu mult profesionalism.

Pentru 2012, concertul anului a fost deja anuntat - Red Hot Chili Peppers canta in premiera la Bucuresti, pe 31 august, pe National Arena.

Romanii vor mai avea ocazia sa-i vada in concert anul viitor pe Lara Fabian (17 martie, Sala Palatului), rockerii de la Mötley Crüe (15 iunie, Zone Arena, la OST Fest) si Millow, la B'estfest Summer Camp (6 - 8 iulie, comuna Tunari).

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Funk balcanic la Bucuresti. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv canta LIVE pe 25 ianuarie 2012
Funk balcanic la Bucuresti. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv canta LIVE pe 25 ianuarie 2012

The Silver Church Club organizeaza pentru prima data la Bucuresti, pe 25 ianuarie 2012, un concert DUBIOZA KOLEKTIV, care, pe buna dreptate, sunt denumiti “senzatia Bosniei”.

Motley Crue va canta LIVE in Romania, la OST Fest 2012
Motley Crue va canta LIVE in Romania, la OST Fest 2012

Dupa anuntarea oficiala a trupelor Dimmu Borgir si Motörhead, Project Events anunta una din marile surprize ale editiei OST FEST 2012: MÖTLEY CRÜE!

The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012
The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012

Dupa o lunga perioada de zvonuri in presa, este o certitudine faptul ca membrii legendarei trupe din Manchester, The Stone Roses, s-au reunit dupa 15 ani de tacere. Si ca totul sa sune si mai bine, ei vor fi prezenti la a 20-a editie a Sziget Festival!

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.