Regizorul filmului "Condamnat la viata" ii da replica producatorului: "Difuzarea poate fi oprita"

×
Codul embed a fost copiat

Regizorul celui mai controversat film romanesc din ultima perioada, pelicula “Condamnat la viata/A farewell to fools”, Bogdan Dreyer, a declarat intr-un interviu pentru Stirile ProTV ca nu va renunta la lupta in instanta.

Acesta a explicat felul in care producatorul sustine ca “a castigat” in tribunal difuzarea pe plan local a peliculei.

Bogdan Dreyer sustine ca ar putea sa opreasca de la difuzarea pe plan international filmul pe care, dupa opinia sa, producatorul l-ar fi distribuit cu un final care nu a fost acceptat de catre o mare parte din actori. Regizorul ii are de partea sa in demersul mediatic si juridic pe Harvey Keitel, Laura Morante si Gerard Depardieu. Acesta a explicat faptul ca instanta i-a respins cererea de a stopa proiectia filmului “Condamnat la viata” pentru ca producatorul ar fi organizat avanpremiere in mai multe cinematografe, iar cererea din tribunal nu ar mai fi avut un obiect.

Dupa opinia sa, disputa juridica va continua, iar scopul este acum oprirea distributiei internationale a peliculei. "Condamnat la viata" este o adaptare dupa nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici, un film romanesc care aduce laolalta nume mari din cinematografia nationala si internationala, precum Gérard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante, Bogdan Iancu, Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Adina Cartianu si Nicodim Ungureanu. Regia este semnata de Bogdan Dreyer, iar scenariul, de Anusavan Salamanian. Filmul este produs de Giuliano Doman pentru Family Film. Filmarile au avut loc la Sighisoara si satul Saschiz din Mures, dar si in Bucuresti si Mogosoaia. Bugetul estimat la peliculei "Condamnat la viata" este de 3 milioane de euro, pelicula fiind filmata in perioada 12 septembrie - 25 octombrie 2011, conform site-ului imdb.com.

Filmul "Condamnat la viata" a fost subiectul unui scandal de amploare inainte de premiera. Astfel, regizorul filmului, Bogdan Dreyer, i-a atacat pe producatorii lungmetrajului, acuzandu-i ca au modificat scenariul fara acordul sau. In acest sens, la sfarsitul lunii februarie, reprezentantul actorului Gerard Depardieu a remis presei o scrisoare deschisa, semnata de Gérard Depardieu, in care acesta il sustinea pe regizor. In acest document, Gérard Depardieu declara ca nu accepta ca acest lungmetraj sa apara pe marile ecrane in alta forma decat cea originala, explicand ca producatorii romani au schimbat montajul final.

Citește și
Gerard Depardieu
Depardieu sustine ca a fost "dus de nas" de producatorii unui film romanesc cu buget de 3 mil. euro
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Nu accept compromisuri, nu-mi place sa fiu dus de nas!", incepe documentul semnat de celebrul actor.

"Acum mai bine de un an, am acceptat sa joc in filmul romanesc «Condamnat la viata», in regia lui Bogdan Dreyer. Povestea scrisa de autorul Titus Popovici si transpusa in scenariu de A. Salamanian si Bogdan Dreyer m-a fascinat imediat, cat si personajul principal Ipu, pe care m-am bucurat sa-l interpretez. M-am simtit bine in Romania, este o tara primitoare, am lucrat cu placere alaturi de actorii romani, bine pregatiti de altfel, si mi-a placut foarte mult rezultatul montat si editat de regizor. Ulterior, insa, am aflat ca filmul a fost remontat si reeditat de producatori, la cerinta unui distribuitor american (nu dau numele), care a cerut schimbarea finalului original, cu unul happy-end stil Hollywood, cat si scurtarea filmului, facand din el un film de actiune gen «pachet DVD» sau «pay TV», in ciuda faptului ca povestea si scenariul original au multa poezie, iar finalul este unul inevitabil, care pune in valoare tot mesajul filmului", se arata in scrisoarea deschisa semnata de actor.

Totodata, Giuliano Doman a declarat ca nu intelege de ce protagonistul peliculei, Gérard Depardieu, a fost "tarat" in scandalul privind montajul lungmetrajului. Doman a spus ca se indoieste de veridicitatea completa a scrisorii semnate de actorul Gérard Depardieu. Producatorul a explicat, in acelasi interviu, etapele realizarii filmului "Condamnat la viata" si a marturisit ca spera inca intr-o intelegere amiabila cu Bogdan Dreyer.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
In ciuda scandalului iscat inainte de premiera, filmul
In ciuda scandalului iscat inainte de premiera, filmul "Condamnat la viata" ruleaza in cinematografe

Instanta a respins cererea regizorului de a opri difuzarea peliculei, pe marile ecrane. Acum cateva saptamini, o presupusa scrisoare, semnata de marele actor Gerard Depardieu, acuza producatorul ca dintr-un final dramatic, a facut unul fericit.

Depardieu sustine ca a fost
Depardieu sustine ca a fost "dus de nas" de producatorii unui film romanesc cu buget de 3 mil. euro

Scandal imens in jurul unui film romanesc, cu Gerard Depardieu in rol principal. Actorul francez, impreuna cu regizorul roman, sustin ca finalul peliculei a fost modificat fara acordul lor.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.