Regizoarea britanica Antonia Bird a murit, la varsta de 54 de ani

Ultima actualizare: 29-10-2013 06:54
Antonia Bird

Regizoarea britanica Antonia Bird, cunoscuta la nivel international datorita filmului "Priest", a decedat joi, la varsta de 54 de ani, informeaza hollywoodreporter.com.

Originara din Londra, Antonia Bird s-a remarcat ca regizoare a catorva episoade din serialul BBC "EastEnders", intre 1985 - 1986, dar si a filmului de televiziune "Cracker" (2006), cu Robbie Coltrane in rolul principal.

Succesul international a venit odata cu filmul "Priest" (1994), cu Linus Roache in rolul principal, ce prezinta cu empatie si realism criza de constiinta a unui preot catolic, scindat intre iubirea fata de Dumnezeu si dezvaluirea adevarului.

Antonia Bird a mai regizat "O iubire nebuna" (1995), o drama romantica cu Drew Barrymore si Chris O’Donnell, filmul politist "Ultima lovitura", cu Robert Carlyle, si "Placerea de a ucide" (1999), o poveste despre canibalism cu Robert Carlyle si Guy Pearce.

Impreuna cu Robert Carlyle, jurnalistul Mark Cousins si scriitorul Irvine Welsh, Antonia Bird a infiintat compania de productie Four Way Pictures.

In ultimele luni, Antonia Bird era in faza de preproductie cu o noua drama - "Cross My Mind", un film despre trei oameni singuri. De asemenea, aceasta a regizat cateva episoade din serialul BBC "The Village".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO