Mos Craciun din orez! Reteta japoneza pentru Craciun
Le-a placut ideea unui Craciun occidental, dar au adaptat-o cu grija la propria lor cultura. Vorbim despre cativa japonezi din Kyoto care fac torturi si prajiturele de Craciun numai din ingrediente locale.
Dulciurile japoneze nu puteau sa scape de frenezia care a cuprins mare parte din restul lumii: pregatirile de Craciun. In aceasta bucatarie insa, prajiturile sunt facute numai din ingrediente traditionale cu care japonezii sunt obisnuiti.
Nu-i de mirare ca afacerea s-a dovedit una de succes, din moment ce orezul sau fasolea rosie se transforma in adevarate sculpturi cu Mosi Craciuni.
Cum i-a venit ideea proprietarului sa se specializeze in astfel de produse? "Am avut la un moment dat o comanda de la mama unui copil care avea diverse alergii: la oua, la produse lactate. Asa ca nu putea sa manance niciun fel de tort sau prajitura," a spus Mizuuchi Keisuke, proprietarul magazinului.
Cum copilul a fost extrem de multumit, japonezul s-a gandit ca n-ar fi rau sa se reprofileze. In loc de produsele importate, care oricum nu erau pe gustul tuturor japonezilor, el scoate la vanzare Mosi Craciuni locali. Asa se face ca in aceasta perioada are comenzi din intreaga tara, iar cei 20 de angajati de-abia reusesc sa le onoreze.
Culorile sunt si ele obtinute din ingrediente locale: verdele de la ceaiul verde, iar rosul de la fasolele azuki.
Japonezii se ling pe degete si nu ezita sa scoata din buzunar peste doi dolari pentru o singura bomboana din orez.
Vezi aici cum arata si prajiturile ecologice!