Maximum Rock Festival 2014. Dark Tranquillity a adus iarna la Bucuresti, dar a incins spiritele cu muzica sa. GALERIE FOTO

Maximum Rock Festival 2014 - 2

Octombrie a adus nu doar iarna in Romania, ci si unul dintre cele mai importante evenimente rock ale acestui sezon: Maximum Rock Festival 2014.

Cel mai mare festival indoors din Romania a adunat la Turbohalle, in Bucuresti, 12 trupe de rock a caror misiune a fost nu numai sa ii faca fericiti pe fanii genului, ci si sa ii incalzeasca, la propriu, tinand cont de frigul neobisnuit pentru aceasta perioada, venit pe neasteptate.

Nu se stie daca frigul si ninsoarea - ori locul indepartat in care este amplasat Turobohalle (aproape de Autostrada Bucuresti-Pitesti) - au fost motivele pentru care publicul nu a fost atat de numeros pe cat se asteptau organizatorii, dar cert este ca toti cei prezenti la festival s-au bucurat la maxim de ultima doza de rock din 2014. De la thrash metal la alternative rock si de la gothic metal la death metal, toate gusturile au fost satisfacute in cele doua zile de festival in care organizatorii au demonstrat inca o data ca putem avea si in Romania festivaluri bune.

In ceea ce priveste numele trupelor de pe afis, atmosfera, desfasurarea de forte, entuziasmul, pauzele de bere si securitatea - totul a decurs ca la carte. Din pacate, insa, in ceea ce priveste sonorizarea, mai toate trupele au avut de suferit, nu atat din cauza sunetistilor, cat a locatiei, Turbohalle nefiind cea mai fericita solutie pentru un astfel de festival care are nevoie de o sonorizare perfecta.

Citește și
2Cellos
Videoclip nou de la 2Cellos: "The Trooper Overture", de la Iron Maiden. 2Cellos concerteaza in Bucuresti pe 8 noiembrie
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In prima zi, festivalul a fost deschis de bucurestenii de la Neutron, care au facut incalzirea pentru I'm The Trip, din Sibiu, urmati de clujenii de la Krepuscul, una dintre cele mai populare trupe autohtone de metal experimental. In asteptarea headliner-ilor din prima zi de festival, Evergrey, rockerii prezenti la Turbohalle s-au bucurat de o portie de metal progresiv alaturi de britanicii de la Threshold si Tristania, care a impresionat mai mult prin cele doua prezente feminine din trupa decat prin repertoriul gothic metal.

Cel mai asteptat moment al primei zile de festival, concertul trupei Evergrey, a fost undeva intre revelatie, pentru fanii care ii vedeau pe suedezi pentru prima oara live, si o usoara dezamagire, pentru admiratorii mai vechi ai trupei de power metal care, aflata la primul concert dupa un an de zile, a avut cateva momente de ratacire. Suedezii au trecut insa repede peste micile problemele tehnice sau peste versurile uitate si au reusit sa faca o atmosfera placuta, piese precum King Of Errors, Solitude Within, Words Mean Nothing, Broken Wings sau A Touch of Blessing ducandu-i pe fani in extaz.

Ziua a doua de festival a debutat cu recitalul celor de la Open Mind, urmati de Code Red. Dupa portia de metal oferita de slovenii din Noctiferia a venit randul italienilor de la Elvenking sa incinga spiritele. Si au facut-o in cel mai melodic mod metal cu putina. O revelatie pentru multi cei prezenti la Maximum Rock Festival, Elvenking a trecut frumos peste micile probleme tehnice si a reusit sa transmita o emotie cum doar trupele mari de rock o pot face. De la piese de pe albumele mai vechi, la melodii aflate pe ultimul album, italienii i-au cucerit usor si pe cei care nu venisera acolo pentru ei, dar si pe cei care nu ii auzisera niciodata pana atunci atat prin stilul lor original si melodios si ruperile de ritm din melodii, cat si prin energia lor molipsitoare. A urmat Unleashed, o trupa legenda a genului death metal care, la primul concert in Romania, a cucerit publicul prin stilul si sound-ul pieselor.

Cel mai asteptat moment al festivalului pentru multi din cei prezenti la Turbohalle a fost concertul celor de la Dark Tranquillity. Dupa cum avea sa se vada la finalul festivalului, acesta a fost un moment asteptat cu nerabdare si de membrii trupei care, dupa concert, s-au aratat mai mult decat incantat de atmosfera si publicul din Romania. Suedezii, cu nume greu in lumea metalului din Europa, au facut un show de neuitat. Entuziast si neobosit, solistul nu s-a multumit doar sa-si "spuna" poeziile si sa plece. A cantat, a dansat, a zambit tot timpul, le-a facut cu ochiul fanelor si le-a facut cu mana rockerilor care au facut crowd surfing.

Piesele au curs una dupa alta ca intr-un carusel captivant, de la White Noise/Black Silence, Punish My Heaven sau What Only You Know, la Terminus (Where Death Is Most Alive), State of Trust, Endtime Hearts si Misery's Crown, care a fost si ultima piesa dintr-un concert care pentru multi din cei prezenti la Maximum Rock Festival a fost o nebunie, o trezire la viata, o calatorie in alta lume si o gaura in timp.

Si pentru ca atunci cand spui Maximum Rock Festival la timpul trecut, poti spune ca s-a dus si acest an, rockerii isi fac deja planuri pentru concertele din 2015. Si, potrivit organizatorilor, viitorul suna bine.

Text / Foto: Teodora Maftei / StirileProTV.ro


 
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Supergrupul Pasarea Rock porneste
Supergrupul Pasarea Rock porneste "Calusandra" prin tara. Concerte in perioada noiembrie-decembrie

E Calusul sau Ciuleandra? Sunt amandoua la un... rock. "Calusandra" este noua piesa a trupei Pasarea Rock, un supergrup format din Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan, alaturi de colegii lor (Cristi Gram, Teo Boar si Vlady Cnejevici)..

Videoclip nou de la 2Cellos:
Videoclip nou de la 2Cellos: "The Trooper Overture", de la Iron Maiden. 2Cellos concerteaza in Bucuresti pe 8 noiembrie

Veste buna pentru fanii Iron Maiden. Formatia 2Cellos a lansat un noul videoclip, "The Trooper Overture", o interpretare inedita a celebrei piese de la Iron Maiden.

Metalhead Meeting 2014. 7 concerte, cu Paradise Lost cap de afis. GALERIE FOTO
Metalhead Meeting 2014. 7 concerte, cu Paradise Lost cap de afis. GALERIE FOTO

Sfarsitul lunii septembrie a adus la Arenele Romane trupele Paradise Lost, Finntroll, GOD, Tiarra, HateSphere, Profane Omen si Bloodway in cadrul unei noi editii METALHEAD Meeting 2014, bis.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.