Jazz in Bucuresti la ArCuB Live Open Air: BKG Trio

Ultima actualizare: 08-10-2012 03:59
Jazz

ArCuB Live Open Air organizeaza in weekend concerte cu Abraham Burton & Lucian Ban Duo si BKG Trio (Alexandru Balanescu, Zlatko Kaučič, Javier Girotto). Evenimentele au loc sambata si duminica in Piata George Enescu.

Sambata 23 iunie, de la ora 20.00 puteti asculta un concert Accord Vibes cu Alexandru Anastasiu (vibrafon), Fernando Mihalache (acordeon) si Michael Acker (contrabass).

Este vorba despre un trio de jazz in premiera absoluta in Romania, reunind instrumente cu o sonoritate de exceptie. Din punct de vedere muzical, intalnirea acestora este absolut spectaculoasa, prin asocierea unica a timbrelor, prin sustinerea armonica reciproca si prin complementaritate. Repertoriul abordat este variat, cuprinzand atat piese celebre new tango ale lui Astor Piazzolla, cat si piese new jazz, compozitii proprii.

Urmeaza, de la ora 21.00, un duo de pian si saxofon tenor care simbolizeaza jazz-ul contemporan in cea mai buna forma a sa.

Protagonisti sunt Abraham Burton si Lucian Ban, doi dintre cei mai creativi muzicieni care lucreaza astazi la New York. Ei se situeaza in prim planul jazz-ului contemporan, iar muzica lor aduce un flux sonor nou, nascut din traditia jazz-ului, dar privind spre viitor.

Duetul Freeflow este rezumatul unei indelungate colaborari muzicale. Nascut din cvartetul relevator Elevation, duetul a sustinut nenumarate concerte, dezvoltand o chimie aparte si o sonoritate special. Cei doi artisti isi vor hipnotiza ascultatorii cu melodii si armonii unice, combinate cu ritmuri exceptional orchestrate.

Duminica, 24 iunie, de ora 20.00 - recital ZUM: Love & Passion.

Proiectul este o imbinare speciala de pop si world music, o combinatie de sonoritati etno cu ritmuri moderne. Radu Draganescu, Andreea Crepcia si trupa impletesc, cu multa dragoste si pasiune, improvizatiile melodice cu sweep-uri electronice, creand un sunet fresh si funky.

De la ora 21.00, BKG Trio prezinta concertul East West Daydreams. Compozitorul si violonistul britanic de origine romana Alexandru Balanescu este vedeta serii. Colaborarile lui in teatru, dans, opera si film sunt garantia unui spectacol complet, de mare intensitate artistica. Alaturi de Zlatko Kaučič si Javier Girotto, el promite un show memorabil.

Intrarea este libera.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO