Greta Thunberg va deveni subiect de film. Ce documentar o va avea în prim plan pe suedeză

Ultima actualizare: 18-12-2019 12:10
Greta Thunberg
Getty

Greta Thunberg, desemnată Persoana Anului 2019 de revista Time, care a devenit celebră după ce i-a criticat pe liderii lumii pentru politicile de mediu, va deveni subiectul unui film documentar produs de platforma de streaming Hulu.

Proiectul, aflat în pregătire încă de când Greta Thunberg a început seria sa de greve şcolare la Stockholm în 2018, va descrie ascensiunea spre celebritate a tinerei activiste pentru mediu.

Acest documentar va avea premiera pe platforma Hulu în 2020, potrivit Agerpres.

Regizat de cineastul suedez Nathan Grossman, documentarul "Greta" - titlul provizoriu al acestui film - va prezenta lupta pe care adolescenta suedeză o duce pentru o planetă mai sustenabilă.

După grevele sale şcolare din august 2018, tânăra de 16 ani a devenit imaginea globală a campaniilor de mediu, alăturându-se unor proteste internaţionale şi susţinând discursuri pline de pasiune la Summitul pentru climă organizat de ONU la New York şi, recent, la Conferinţa pentru Schimbări Climatice (COP25) de la Madrid.

Filmările pentru acest documentar au început în mai 2019.

Distincțiile primite de a Greta

 

Pe lângă titlul de Persoana Anului 2019 atribuit de revista Time, Greta Thunberg a primit şi alte recompense, inclusiv calitatea de membru în Royal Scottish Geographical Society şi o nominalizare la premiul Nobel pentru Pace pe anul 2019.

Acţiunile ei i-au adus sprijinul unor celebrităţi de prim-rang, precum Michelle Obama, Arnold Schwarzenegger, Woody Harrelson şi Leonardo DiCaprio.

Documentarul "Greta" se află în prezent în etapa de post-producţie, potrivit site-ului IMDb.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO