Chef FOA: "Gordon Ramsay s-a semnat pe peretele bucatariei mele. La renovare, am taiat bucata de perete si am pus-o in rama"

×
Codul embed a fost copiat

E tanar, scolit, inventiv si foarte agil in bucatarie. Pe langa toate acestea, Chef FOA de la Masterchef mai are o calitate esentiala: promoveaza imaginea bucatarului modern.

Il ajuta enorm cei doi frati, alaturi de care si lucreaza. Cu mezinul Daniel, cel putin, face o echipa extrem de spectaculoasa. Talentatul pusti nu numai ca ii pregateste ingredientele, dar ii faureste tot felul de teci pentru cutitele profesionale de care Chef FOA este atat de mandru.

"Salut, sunt Foa. De fapt, ma numesc Florin Scripca, dar toata lumea imi spune Foa din cauza mamei si a fratelui meu mai mare, care nu este aici. In schimb, il am pe fratele meu mai mic, care e cu doua capatani mai mare decat mine. Salut!", a spus Chef FOA.

In bucataria unuia dintre cele opt restaurante de top din Bucuresti coordonate de chef FOA, sta Daniel sau Shoo, asa cum i se spune: "Avem usturoi deja curatat. Asa e bine in bucatarie: sa ai, nu neaparat un frate, dar colegi care-ti vin in intampinare".

Cu un look cel putin la fel de interesant ca al fratelui sau, mezinul familiei are sarcina de a implementa meniul creat de Chef FOA.

Citește și
Chef FOA
Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi. Chef FOA de la "MasterChef" vrea sa-i tenteze cu o noua reteta de mici
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Cufarul cu cutitele lui Chef Foa este facut chiar de Daniel. Artist veritabil, scolit in gastronomie, pustiul a plecat in Italia. A lucrat in mai multe restaurante si hoteluri si, dupa cativa ani de hoinarit, a decis sa i se alature fratelui.

"Am ajuns si la frate-miu acasa. Shoo, unul dintre fratii mei. Mai am unul, care a preferat sa ramana anonim. Suntem la Shoo acasa. Gateste bine, restaureaza - asa se explica si nicovalele - picteaza, iar cea mai interesanta pentru mine personal este ca imi imbraca cutitele. Iar cufarul - sunt foarte multumit de el. Cu toate ca e destul de greu, imi trebuie doua maini ca sa-l manevrez. Din cauza asta, i-am plasat o noua comanda: i-am dat doi metri de piele, sa faca o geanta", a povestit Chef FOA.

Daniel este expert in design de bufet. Chef FOA se bazeaza pe el ori de cate ori are de pregatit un eveniment. Fac o echipa formidabila in bucatarie. Au clienti celebri si l-au dat gata pana si pe temutul chef Gordon Ramsay.

"Gordon Ramsay a venit la noi in bucatarie. (...) A venit o data incognito, acum vreo trei ani, in Romania, nu stia nimeni ca e acolo. Fratele meu a avut onoarea sa-l cunoasca, eu eram cu un eveniment. Avem aproape un perete intreg de semnaturi: si vedete romanesti, si de peste hotare. Si s-a semnat Gordon si pe peretele nostru si pe un sort de bucatar. Si, la renovare, am taiat bucata de perete si am pus-o in rama", a spus Chef FOA.

"Meseria asta de bucatar o fac de ceva timp, pentru ca e o arta. In farfurie poti picta tot felul de sosuri, de ingrediente. Si cam tot ce ma pasioneaza combin cu bucataria", a spus si Daniel Scripca, fratele lui Chef Foa.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Chef Patrizia Paglieri de la
Chef Patrizia Paglieri de la "MasterChef" dezvaluie cea mai populara reteta de pizza din lume, gustoasa si sanatoasa

In ultimii ani, numarul restaurantelor cu specific italian s-a dublat in Romania. Cei mai multi clienti vor pizza si paste, dar bucataria italienilor inseamna mult mai mult.

Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi. Chef FOA de la
Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi. Chef FOA de la "MasterChef" vrea sa-i tenteze cu o noua reteta de mici

Studiile, dar si o simpla plimbare pe strazi ne demonstreaza ca suntem un popor care prefera shaorma. Romanii consuma, in medie, 1 milion de shaorma pe zi, iar din urma vin burgerii si carnatii.

Chef Adrian Hadean a implinit 38 de ani. Ce surpriza i-au pregatit colegii lui din juriul
Chef Adrian Hadean a implinit 38 de ani. Ce surpriza i-au pregatit colegii lui din juriul "MasterChef" si Razvan Fodor

Chef Adrian Hadean, de la "MasterChef", a implinit 38 de ani si a fost sarbatorit de colegi pe platoul de filmare. Nu in spatiu inchis, ci la malul marii, unde se filmeaza prima proba in deplasare.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.