Filme controversate la festivalul de la Cannes. "Grace de Monaco", cu Nicole Kidman, criticat de familia regala din Principat

Ultima actualizare: 17-05-2014 00:47

Festivalul de film de la Cannes a inceput cu proiectia unei pelicule controversate: "Grace de Monaco". Nicole Kidman, are rolul principal iar filmul a fost criticat de familia printesei, chiar inainte de vizionare.

"Este un film potrivit pentru deschidere, datorita subiectului. Avem tumultul anilor 60 pe Coasta de Azur, frumusetea lui Grace Kelly si a lui Nicole Kidman", a declarat Thierry Fremaux, directorul Festivalului, insa copiii lui Grace de Monaco au catalogat filmul drept o tentativa de a exploata, in scopuri comerciale, povestea actritei devenite printesa.

Un alt lung metraj despre care s-a vorbit enorm dinainte de lansare este "Welcome to New York", inspirat de scandalul arestarii lui Dominique Strauss-Kahn pentru presupusa violare a unei cameriste. In rolul fostului sef al FMI a intrat Gerard Depardieu.

18 filme isi vor disputa marele premiu, ce va fi decernat pe 25 mai. Juriul este condus de regizoarea neozeelandeza Jane Champion.

Ryan Gosslig, Julianne Moore, Tommy Lee Jones si Catherine Deneuve se numara printre vedetele ce vor fi zarite pe scarile Palatului Festivalului.

Spre deosebire de anii trecuti, niciun fim romanesc nu participa la competitia oficiala, Totusi, scurtmetrajul semnat de Radu Jude, "Trece si prin perete", a fost selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, in timp ce Cristi Puiu se numara printre realizatorii filmului colectiv "Les ponts de Sarajevo".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO