Fie criza cat de grea lumea adora ciocolata

×
Codul embed a fost copiat

In aceste vremuri grele, oamenii fac economii la cumparaturi. Exista insa un produs de la care putini pot sa se abtina.

Cum s-ar descurca iepurasul de Paste fara ouale de ciocolata? In ciuda furtunii financiare, marii producatori de dulciuri se lauda cu vanzari record si in aceasta primavara.

In Marea Britanie, de exemplu, studiile arata ca populatia va cheltui - si a inceput deja s-o faca! - peste 400 de milioane de euro pentru ciocolata si dulciurile de Paste. Ceea ce reprezinta cam 10% din vanzarile pe un an intreg.

Unii producatori de ciocolata au zeci daca nu sute de ani de traditie. Si au mai depasit, de-a lungul respectabilei lor istorii, momente de criza economica.

Chiar daca e mai scumpa, ciocolata pregatita manual dupa secrete pastrate strasnic de generatii, ramane cea mai cautata. Trufele de aici au ajuns in pachetele de cadouri ale liderilor din cele mai importante 20 de tari ale lumii reuniti recent la Londra.

Citește și
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Ofertele sunt pentru toate buzunarele - un ou de ciocolata pictat manual cu "vopsea comestibila" poate sa coste 16-17 euro. Dar exista si bomboane care costa cativa euro.

Asadar, ciocolata aduce fericire si profit, fie ca e, fie ca nu e recesiune.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
CSID: Solutii pentru a potoli sanatos pofta de dulciuri
CSID: Solutii pentru a potoli sanatos pofta de dulciuri

Ce legatura exista intre dulciuri, stres si poluare? Una foarte stransa, avand in vedere ca traiul intr-un mediu nociv creste consumul de glucide.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.