Femeile se orienteaza mai bine decat barbatii! Dovedit stiintific!


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 06:29
Data publicarii: Luni 03 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Mondene
orientare

Adesea, femeile sunt acuzate ca nu au simtul orientarii si ca s-ar putea rataci oricand pentru ca nu stiu sa descifreze tainele unei harti.

Spre uimirea tuturor, femeile au sanse mai mari sa nu se rataceasca decat barbatii pentru ca isi amintesc mai bine rutele efectuate anterior. Asta indica un studiu efectuat de cercetatorii din Mexic.

Chiar daca barbatii sunt mai buni atunci cand e vorba de orientarea in functie de harta, femeile ajung mai repede la o destinatie vizitata si in trecut. Asta deoarece nu uita punctele de reper stabilite, spun oamenii de stiinta.

Studiul s-a bazat pe un grup de barbati si femei, dintr-o localitate din Mexic, trimisi sa culeaga ciuperci in timp ce erau monitorizati si din punct de vedere al activitatii cardiace.

Desi atat femeile cat si barbatii au cules aproape aceeasi cantitate de ciuperci, studiul a indicat ca doamnele au consumat mai putina energie pentru ca stiau exact traseul de urmat.

Barbatii s-au plimbat mai mult si au consumat cu 70% mai multa energie decat femeile pentru acelasi tip de actiune. In schimb, femeile au stationat mai des, dar pareau ca stiau exact unde trebuie sa ajunga. Cel mai probabil, acestea s-au orientat dupa anumite puncte de reper stabilite inainte pentru a ajunge cat mai repede in zona de interes, unde puteau gasi cele mai multe ciuperci.

Oamenii de stiinta spun ca femeile dezvolta un anumit tip de intuitie care le ajuta sa ia decizii mai bune decat barbatii care au tendinta de a complica pana si sarcinile cele mai usoare.

O cercetare similara efectuata de oamenii de stiinta britanici au stabilit ca in timp ce barbatii sunt mai buni la descoperit obiecte ascunse, femeile s-au dovedit mai pricepute in a identifica locul in care au fost lasate anumite obiecte.
 

Sursa: Daily Mail

Tags: studii,

VIDEO PROTVPLUS.RO