EXCLUSIV. Irina Rimes, la 144 de ani de la nașterea lui Brâncuși: „Cunoașteți-l, redescoperiți-l”


Ultimul update: Miercuri 19 Februarie 2020 21:37
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020 21:00
Categorie: Stiri Mondene
Irina Rimes

Cântăreața Irina Rimes a participat, miercuri, la evenimentul „Lumea Brâncuşi mai aproape de tine!” organizat la Muzeul Național de Arta a României, unde a ținut un scurt discurs prin care i-a îndemnat pe tineri s-l redescopere pe Constantin Brâncuși.

„Arta este pentru toată lumea. Cunoașteți-l pe Brâncuși, redescoperiți-l, duceți-vă la Târgu Jiu. Vorbiți despre el si arta lui. Brâncuși a fost român, și dacă acesta este singurul lucru care mă leagă de el, eu sunt mândră”, ne-a declarat Irina Rimes, la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii, miercuri, a 144 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Irina Rimes s-a gândit, totodată la o strategie de implementare a unui proiect major pe tot parcursul anului 2020, prin care vrea să trezească interesul tinerilor pentru opera marelui sculptor.

„Am fost prezentă în această seară la eveniment pentru a încuraja tinerii să se apropie de Opera lui Brâncuși. Dar nu mă voi opri aici. M-am gândit la o strategie de implementare a unui proiect major pe tot parcursul anului 2020 care conține diverse activări în vederea sporirii interesului tinerilor pentru opera lui Constantin Brâncuși. Brâncuși nu are nevoie de ambasadori – ambasadorul lui Brâncuși este creația lui, eu sunt aici ca să incurajez tinerii să cunoască această creație”, ne-a mai spus Irina Rimes.

Artista și-a încheiat discursul susținut la Muzeul Național de Arta a României cu un citat din Constantin Brâncuși: „Mi-aș dori ca lucrările mele să se ridice în parcuri și grădini publice, să se joace copii peste ele, cum s-ar fi jucat pe niște pietre și monumente născute din pământ, nimeni să nu știe ce sunt și cine le-a facut”.

La eveniment au participat și premierul Ludovic Orban, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, şi ministrul propus pentru Cultură, Bogdan Gheorghiu.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO