"Straight Outta Compton", filmul lui Dr. Dre si Ice Cube care sparge recorduri in SUA. Ce detalii nu au fost incluse in film

straight outta compton

Putini si-au imaginat ca "Straight Outta Compton", film produs de Dr. Dre si Ice Cube,  va sparge recordurile de box-office, devenind productia autobiografica muzicala numarul 1.

Ice Cube si Dr. Dre sunt producatorii filmului "Straight Outta Compton", despre inceputurile celor doi in lumea muzicala, cand erau membri ai formatiei N.W.A.

Filmul, pe care cei doi se straduiesc sa il aduca pe marile ecrane de mai bine de 10 ani, a avut cele mai mari incasari in luna august la lansare, fiind un film incadrat la categoria R ("restrictionat pentru anumite categorii de varste"). In weekendul de lansare, a reusit chiar sa il detroneze pe Tom Cruise din fruntea box-office-ului, care a fost lider mai multe saptamani cu “Mission:Impossible – Rogue Nation”.


Acest film, care spune povestea unuia dintre cele mai controversate grupuri de hip-hop din SUA, a fost facut cu un buget de 29 de milioane de dolari, iar dupa lansarea in cinematografe a produs incasari de 60 de milioane de dolari. Este un succes urias, tinand cont de profilul filmului, care s-a ridicat la nivelul unui blockbuster, dar fara sprijinul unui studiou urias. Succesul productiei l-a convins pe Dr. Dre sa lanseze si primul sau album in ultimii 15 ani, ce include coloana sonora a filmului.


Filmul, din pacate, nu va fi adus in Romania. Distribuitorul Universal in Romania a confirmat faptul ca productia "Straight Outta Compton" nu va fi lansata in cinematografele din Romania, fiind considerata o productie de nisa, specifica publicului american.

Citește și
Guy Ritchie
Guy Ritchie si-a lansat cel mai nou film. "Agentul de la U.N.C.L.E" - pelicula in care CIA si KGB "colaboreaza"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Straight Outta Compton" a mai reusit o performanta remarcabila si i-a dat pe spate pe critici. Filmul, co-produs de Dr. Dre a obtinut note uriase si recenzii foarte bune, obtinand un scor de 89% pe agregatorul Rotten Tomatoes. Filmul este realizat impreuna cu Ice Cube.

"Ca producator in Hollywood, de obicei nu primesc ceea ce mi se cuvine. Lumea se gandeste la mine ca la un actor. Insa eu joc multe roluri", spune Ice Cube, in varsta de 46 de ani, autorul unor succese de franciza precum "Friday", conform Los Angeles Times.

Insa unul dintre rolurile sale este si acela de tata. Fiul sau, in varsta de 24 de ani, O'Shea Jackson Jr., joaca rolul tanarului Ice Cube in filmul "Straight Outta Compton", care spune povestea celebrului grup de hip-hop, din care au facut parte si Dr. Dre, Eazy-E, MC Ren si DJ Yella - de la succesul lor de la sfarsitul anilor '80 pana la decaderea din anii '90.

La scurt timp dupa ce filmul a fost lansat in cinematografele din SUA, au aparut si primele controverse din jurul peliculei. Doua femei ii acuza pe producatori si sustin ca filmul "Straight Outta Compton", care arata si inceputurile carierei lui Dr. Dre, nu abordeaza si natura violenta a rapperului. Confom The Guardian, cele doua femei sustin ca au fost batute si abuzate de Dr. Dre. Cantareata R&B, Michel’le, care a avut o relatie cu Dr. Dre intre 1990 si 1996, a fost nemultumita ca in film nu apare nimic despre ea si perioada in care a fost apropiata de rapper. Ea a declarat ironic ca “de ce m-ar fi inclus si pe mine in film? Am fost doar o iubita tacuta, care lua bataie, i se spunea sa stea jos si sa taca din gura”.

Nici vedeta de televiziune si fosta rapper-ita, Dee Barnes, care l-a dat in judecata pe rapper, in 1991, pentru agresiune fizica, nu este deloc incantata ca rapperul a omis acel incident din filmul despre viata sa. Aceasta sustine ca a fost lovita si agresata de Dr. Dre la o petrecere. Cei doi s-au inteles, in final, in afara salii de judecata. Cu toate astea, acum cantareata a povestit intreg incidentul pe site-ul Gawker, unde a povestit in detaliu cum l-a intalnit pe rapper si ce comportament agresiv avea in tinerete.


Evenimentul nu se regaseste in filmul Straight Outta Compton”. Si nici nu cred ca are ce cauta, adevarul este prea urat pentru marele public. Dar incidentul s-a intamplat: ca multe alte femei care au lucrat s-au au fost in preajma rapperilor din trupa NWA, ma consider o victima, mai ales ca Dr. Dre a ales sa isi scrie istoria asa cum a dorit el, prezentand numai ce evenimente si-a dorit el” a declarat aceasta in articolul publicat pe Gawker.
“Daca ascultati cu atentie piesele lor, o sa vedeti cum Dr. Dre folosea hiperbole in versurile lui pentru lucrurile groaznice pe care le facea femeilor. Apoi, trecea la fapte, direct. Filmul vrea sa le arate fanilor ca, de fapt, nu facea aceste lucruri. Dar adevarul este ca le facea”
a mai spus jurnalista. Ea a mai spus ca incidentul i-a terminat cariera si ca a fost nevoita sa accepte slujbe prost platite ca sa se poata intretine.

De fapt, cele doua femei acuza faptul ca filmul este menit sa ii umanizeze pe rapperi, sa “indulceasca” o perioada agitata din viata unor idoli adulati de mii de fani, dar care in realitate, aveau un comportament violent si erau misogini.

Pe de alta parte, rapperita Michel’le care a fost apropiata de Dr. Dre mai multi ani, a povestit un moment emotionant: “Cand mi-a invinetit prima data ochiul, am plans amandoi. M-am pus in pat si plangeam si eu, si el. Amandoi plangeam pentru ca eram in stare de soc. Nu stiu el de ce plangea, dar imi zicea ‘imi pare rau’. Apoi, zicea ca nu va mai face asta niciodata. Cu toate astea, a mai facut-o si m-a lovit si mai rau” a declarat femeia, conform The Guardian.

Dr. Dre a raspuns acuzatiilor facute de cele doua femei. Intr-un interviu cu Rolling Stones, acesta a spus ca regret incidentul si da vina pe lipsa maturitatii in tinerete. “Eram tanar si al naibii de prost. Nu pot sa spun ca unele acuzatii nu sunt reale, pentru ca sunt. Daca as putea, as da timpul inapoi pentru ca acum nu as mai face anumite lucruri. Dar am platit pentru aceste greseli si nu as mai face niciodata asta”.

La 50 de ani, Dr. Dre este considerat un mogul si unul dintre cei mai importanti oameni din industria muzicala din SUA. Cu o avere impresionanta, de 700 de milioane dolari, se afla in topul celor mai bogati oameni, inclus in topul Forbes. Anul trecut, compania sa Beats, care produce celebrele casti audio, a inregistrat cifre de 3 miliarde de dolari, ceea ce i-a adus lui Dr. Dre un venit de 620 de milioane de dolari, cea mai mare suma incasata vreodata de un muzician din istorie. Dr. Dre a vandut brandul Beats catre Apple, iar tranzactia i-a rotunjit serios veniturile.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Vesti bune de la studiourile de film Disney-Pixar. Pe marile ecrane se intorc Nemo, Alice in Tara Minunilor si Toy Story
Vesti bune de la studiourile de film Disney-Pixar. Pe marile ecrane se intorc Nemo, Alice in Tara Minunilor si Toy Story

Studiourile de film Disney-Pixar au dezvaluit la ce productii noi lucreaza de zor.

Guy Ritchie si-a lansat cel mai nou film.
Guy Ritchie si-a lansat cel mai nou film. "Agentul de la U.N.C.L.E" - pelicula in care CIA si KGB "colaboreaza"

Proaspat recasatorit, fostul sot al Madonnei, regizorul Guy Ritchie, si-a lansat si cea mai noua pelicula. Este vorba de un film de spionaj plasat in anii '60, in plina confruntare intre CIA si KGB-ul sovietic.

Cei care au vazut acest trailer spun ca e cel mai infricosator lucru urmarit vreodata. Filmul apare in cinema in septembrie
Cei care au vazut acest trailer spun ca e cel mai infricosator lucru urmarit vreodata. Filmul apare in cinema in septembrie

Toti cei care au vazut trailer-ul la acest film spun ca este cel mai infricosator dintre toate clipurile de promovare la peliculele de groaza. Filmul va rula in cinematografe de la inceputul lunii septembrie.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.