Doua leoaice si-au unit fortele pentru a creste 9 pui

Ultima actualizare: 08-05-2012 17:13

Zi mare intr-o gradina zoologica din nordul Germaniei. Ingrijitorii au prezentat publicului si presei 9 pui de leu, unul mai nazdravan decat altul.


Micile feline au mame diferite, dar au venit pe lume in aceeasi zi, asa ca sunt bune prietene si se harjonesc toata ziua. Se opresc doar cand sunt duse la alaptat, dupa care trag si cate un pui de somn, ca sa prinda puteri pentru o noua repriza de joaca.

Hoden-hagen este un orasel cu numai 3 mii de locuitori, dar aici se afla cel mai mare parc zoologic din Germania. Asa ca micii lei prezentati acum publicului vor avea sansa sa traiasca aproape ca in libertate. In plus, cele doua femele care au fatat fac parte din acelasi grup si, in loc sa-si vaneze puii una alteia, ii cresc impreuna, spre satisfactia ingrijitorilor.

Chiar si in aceste conditii, venirea pe lume, in acelasi timp, a 9 pui, s-a dovedit o incercare serioasa pentru personalului Parcului Serengeti.

In ceea ce-i priveste, puii, 5 masculi si 4 femele, habar n-au cate batai de cap le dau ingrijitorilor. Pentru ei, ziua are doar trei coordonate, de la care nu se poate face exceptie: alaptat, joaca si somn. Cum personalul parcului intervine doar in situatii de urgenta sau pentru examinari medicale, puii nu sunt prea obisnuiti cu oamenii, asa ca se bucura de fiecare data cand scapa de atentia fiintelor cu doua picioare si se pot intoarce langa mamele lor si restul familiei de feline.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO