Domnilor, doamnelor! Casatoria in trei ar putea fi legalizata!

14-05-2009 00:00


Menage-a-trois

Prima data au fost casatoriile traditionale! Apoi s-au legalizat casatoriile gay! Acum se pregateste un menage-a-trois cu acte!

Organizatia World Polyamory Association, condusa de cuplul Janet si Sasha Lessin, a inceput o campanie pentru legalizarea acestui tip de relatie, pe care a numit-o "triada" sau "casatoria in trei", scrie DailyBeast.

Janet Kira Lessin de 55 de ani si Sasha Lessin, in varsta de 68 de ani, s-au casatorit legal in anul 2000. In urma cu un an si jumatate, au decis sa-l ia in casatorie si pe Shivaya. Cu alte cuvinte, barbatul le-a devenit sot si nu oricum, ci printr-o ceremonie publica.

Triada este urmatoarea frontiera a mariajului.
Abby Ellin, The New York Times
Acum si-ar dori sa aiba acelasi drepturi ca fiecare "cuplu" casatorit: drepturi la mostenire sau reduceri la impozite. Janet Lessin a declarat ca nu vrea ca ea si partenerii ei de viata sa fie considerati "cetateni de mana a doua": "Orice persoana care vrea sa se casatoreasca cu toate drepturile si obligatiile unui mariaj, ar trebui sa aiba dreptul legal sa o faca. Argumentul fals ca mariajul este dedicat procrearii este ridicol."

Campania desfasurata de Janet Lessin prin World Polyamory Association este sustinuta si de Abby Ellin, jurnalist de la The New York Times, care este de parere ca aceste uniuni nu au la baza sexul cu parteneri mulpili, ci relatii complete si totale intre cei trei.

Potrivit ONG-ului Loving More din Loveland, Colorado, in SUA exista aproximativ 50.000 de poliamoristi, din care 25% traiesc in triade.

Sursa: Pro TV

Tags: curiozitati,

VIDEO PROTVPLUS.RO