Doliu la Hollywood! A murit actorul Ben Cross, cunoscut din "Star Trek" și "Carele de foc"

Ultima actualizare: 19-08-2020 10:34
A murit actorul Ben Cross, cunoscut din
Facebook/Ben Cross

Unul dintre cei mai renumiți actori britanici, Ben Cross, cunoscut pentru roluri precum cele din "Star Trek" și "Chariots of Fire/Carele de foc", a murit la vârsta de 72 de ani.

Ben Cross, cunoscut pentru rolul tatălui lui Spock, Sarek, în filmul "Star Trek" din 2009, a murit "după o scurtă suferință", a declarat agentul său din Los Angeles.

Actorul a murit în Viena (Austria), potrivit Daily Star. El încheiase recent filmările pentru filmul horror „The Devil's Light”, iar anul acesta va putea fi văzut în rol principal în drama romantică „Last Letter From Your Lover”.

Fiica sa, Lauren, a declarat într-un mesaj postat pe Facebook că are "inima frântă" după dispariţia tatălui ei.

"Era bolnav de o vreme, dar boala lui s-a agravat brusc în ultima săptămână", a spus aceasta.

Cine a fost Ben Cross

 

Născut Harry Bernard Cross, în Londra, într-o familie catolică, el a urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Arts (Rada). După câteva roluri în teatru, a debutat în film în 1977, cu un rol secundar în „A Bridge Too Far”, în care au jucat Sean Connery şi Michael Caine.

Remarcat în musicalul "Chicago", el a fost ales să joace în 1981 în "Chariots of Fire" rolul unui atlet evreu englez, Harold Abrahams, care se confruntă cu antisemitismul în drumul său către aurul olimpic în 1924. Filmul, rămas în memoria publicului pentru celebra melodie semnată de Vangelis, a câştigat patru Oscaruri, inclusiv cel pentru cel mai bun film, însă Ben Cross nu a fost nominalizat.

Actorul, foarte activ pe scena teatrală, a preluat şi rolul tatălui lui Spock în filmul "Star Trek" din 2009, realizat de J.J. Abrams.

El a mai jucat, între altele, în „First Knight” (1995), „Nuremberg: Nazis on Trial” (2006) şi „Banshee” (2013).

Ben Cross a fost tatăl a doi copii, Theo şi Lauren.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO