David Bowie si-ar fi prezis moartea in ultimul sau hit. Cum au interpretat adeptii teoriei conspiratiei albumul "Blackstar"

11-01-2016 10:15


David Bowie

“Lazarus”, piesa lansata de David Bowie pe 17 decembrie anul trecut, a capatat o cu totul alta conotatie dupa disparitia subita a artistului.

Uitati-va in sus, sunt in cer/Am cicatrici care nu pot fi vazute” ("Look up here, I'm in heaven/I've got scars that can't be seen”): acestea sunt versurile cu care incepe piesa Lazarus, primul single de pe albumul „Blackstar” al lui David Bowie. Piesa a fost lansata cu mai putin de o luna inainte de disparitia artistului, pe 17 decembrie, titlul facand aluzie la personajul biblic Lazar.

In contextul in care, potrivit anuntului oficial, Bowie se lupta cu cancerul de un an si jumatate, versurile pot fi vazute si ca fiind autobiografice. De altfel, si album „Blackstar” a fost descris de Billboard ca fiind „plin de cantece despre moarte si ruina”.

La momentul lansarii, insa, nimeni nu stia de suferinta muzicianului, piesa „Lazarus” fiind interpretata in cele mai bizare feluri. De pilda, tabloidul britanic Daily Star afirma, citand un adept al teoriei conspiratiei, ca tot albumul "Blackstar" ar fi de fapt un avertisement al organizatiei secrete "Illuminati" privind o posibila ciocnire intre Pamant si planeta Nibiru.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO