Chef Patrizia Paglieri isi pregateste fiul de 17 ani sa o urmeze in meserie. "Un bucatar bun nu moare niciodata de foame"
In plina era a vitezei, a lipsei de timp si a uitarii, mai exista oameni care pretuiesc momentele petrecute alaturi de familie.
Este si cazul Patriziei Paglieri, jurat Masterchef, care da mostenirea mai departe: isi pregateste fiul, pe Francesco, sa devina tot bucatar. Pustiul de 17 ani este foarte atasat si de nonna Anna, bunica lui, de la care a furat majoritatea secretelor culinare. Iubeste Romania si s-a opus atunci cand ai sai, speriati de criza financiara, au vrut sa se intoarca in Italia.
Francesco Paglieri, fiul Patriziei: "Cu mama am mers din ce in ce mai bine, chiar daca ea ma certa. Mai ales la inceput faceam niste tampenii. Ba imi cadea o farfurie sau am scapat scoicile Saint-Jacques in cuptor."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Francesco a crescut in bucatarie. Ca sa nu-l lase nesupravegheat, chef Patrizia si mama sa, Anna, il luau cu ele si-l scapau voit printre oale, tacamuri sau ingrediente. Talentul, mostenire de familie, s-a transmis, astfel, fara artificii. Odata depasit pragul copilariei, adolescentul si-a dat seama ca-i place foarte mult sa gateasca. Patrizia il incurajeaza.
Chef Patrizia Paglieri: "Vara viitoare o sa plecam impreuna, facem cursuri de bucatarie impreuna. Am zis: 'tu faci facultate, faci ce vrei, ca trebuie sa ai o facultate, dar un bucatar bun nu moare niciodata de foame."
Francesco s-a nascut la Bucuresti si merge la liceu tot aici. In urma cu cativa ani, cand familia s-a gandit sa se intoarca la San Remo, s-a opus. A cerut ca el sa-si decida viitorul cand va fi major. Francesco Paglieri, fiul Patriziei: "Eu cu mama vorbesc liber si alti colegi vorbesc cu mama mai incordat. Nu isi permit sa zica orice. Eu cu mama vorbesc orice. Mi se pare ca parintii ar trebui sa fie mai moderni."
Tanarul este foarte atasat si de nonna Anna. Bunica sa l-a invatat secretele bucatariei italiene. Inclusiv reteta celebrului pesto de Liguria, considerat cel mai bun din lume.
Francesco isi castiga banii de buzunar muncind alaturi de chef Patrizia si de bunica sa. Are planuri mari.
Francesco Paglieri: "Cand o sa fiu la nivelul mamei sau chiar peste, as putea sa fiu in juriul MasterChef."