Ce facem in week-end? De toate: expozitii, concerte, piese de teatru

15-05-2010 00:00


Oferta ar trebui sa multumeasca si plimbaretii, si pasionatii de carte, amatorii de teatru intr-o locatie neconventionala sau de concerte in aer liber.


Urmariti un material realizat in colaborare cu revista The One.

"Lumea e o mascarada" sau "Angajatii care fura de la stat se ajuta unii pe altii". Nu sunt titlurile zilei din ziare, ci cateva explicatii pe care marele Goya le-a dat unor gravuri care intruchipeaza, in mod paradoxal, atat lumea de la 1700, cat si pe cea in care traim noi. Muzeul National de Arta a strans peste 80 dintre creatiile artistului spaniol si, desi pare ciudat, toti acesti oameni urati aduc cu acei semeni ai nostri care fac din societatea de azi una gaunoasa.

Ca sa trecem intr-un registru la fel de realist, dar ceva mai relaxant, va recomandam ca in acest week-endul sa rasfoiti o carte. Doru Iftimie vine cu o recomandare care ar putea sa va surprinda: "Frumoasele straine", cel mai recent roman al lui Mircea Cartarescu.

Daca totusi aveti dor de duca, mergeti la Sibiu, ca sa vedeti "Faust" pus in scena de Silviu Purcarete intr-o hala industriala de 1500 de mp. Este atat de bun, incat si cei mai aprigi dintre criticii de teatru au considerat acest spectacol drept cel mai impresionant din viata lor.

La fel de electrizat se anunta si concertul AC/DC din Piata Constitutiei. Cu siguranta o sa va remonteze cat sa incepeti in forta o noua saptamana. Chit ca nu sunteti fani ai genului, trebuie sa-i vedeti. Cu siguranta o sa intelegeti repede ca cele patru zile de trafic blocat au meritat din plin.


 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO