Actriţa Marion Cotillard, în rolul Ioanei d'Arc la București. ”Mi s-a părut magnifică"

Ultima actualizare: 18-09-2019 20:19

Unul din cele mai aşteptate evenimente din cadrul ''Festivalului George Enescu'' va avea loc joi la Ateneul Român.

Actriţa Marion Cotillard, deţinătoarea unui premiu Oscar pentru rolul din filmul ''La vie en Rose'', o va interpreta la Bucureşti pe Ioana d'Arc. După repetiţiile de astăzi, Marion a declarat că locul a fermecat-o, iar pentru ea, ''Bucureștiul este ca un copil, care creşte şi se eliberează''.

Marion Cotillard a cucerit lumea filmului în 2007, după ce a interpretat-o magistral pe celebra cântăreaţă Edith Piaf. Performanţa ei a fost răspalatită cu un Oscar şi un Glob de aur, un premiu Baftă şi două premii Cesar. Marion Cotillard nu este doar o actriţă strălucită, ci şi un compozitor talentat, şi-a scris singură unele cântece pe care le-a interpretat în filme.

Pasiunea pentru muzica clasică a moştenit-o de la mama ei. Alături de marile orchestre ale lumii, Marion Cotillard încântă publicul de mai bine de 14 ani în rolul Ioanei D'Arc.

Marion Cotillard: „Mama a jucat rolul în anii 1990 şi eu, pentru prima dată, în 2005, în Orleans. Cred că era o aniversare a Ioanei d'Arc, iar mama mea nu era disponibilă atunci. I-a fost propus să mă întrebe dacă vreau să particip în spectacol. Eu văzusem compoziţia cu ea pe scenă şi mi s-a părut magnifică".

Actriţa recunoaşte că muzica a ajutat-o mereu. De această dată, alături nu i-a stat un regizor ci Alexandre Bloch dirijorul orchestrei din Lille, alături de care va performa joi seară la Ateneu.

Alexandre Bloch, dirijorul Orchestrei din Lille: "În muzică, totul este foarte exact, ce fac eu, ce face orchestra iar Marion este şi ea un muzician desăvârşit, are un simţ grozav şi mă bucur că putem lucra aşa cum lucrăm cu toţi cântăreţii. Nimic diferit, e foarte uşor pentru mine."

Când a ajuns marți seară în Bucureşti Marion Cotillard a mers direct la repetiţii. Din păcate nu va avea timp să viziteze oraşul dar spune că îl cunoaşte deja.

Marion Cotillard: "Am venit pentru un film aici în urmă cu 18 ani. Acum totul e foarte diferit faţă de 2001. Dacă ar fi să-l descriu precum un film, ar fi unul.... lung, despre un copil care creşte şi devine liber şi independent."

Spectacolul "Ioana D'Arc pe rug" este programat în secţiunea Recitaluri şi concerte camerale. Biletele s-au epuiat în mai puţin de 15 minute. Festivalul Internaţional „George Enescu" are loc în 11 oraşe din ţară până pe 22 septembrie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO