200 de participanti la parada gay! 1.000 de politisti, alaturi de ei

23-05-2009 00:00

Nici jumatate dintre cei 500 de participanti anuntati la parada gay nu s-au strans! Au fost in jur de 200 si au marsaluit prin centrul Bucurestiului! Fortele de ordine ii depasesc cu mult: peste 1.000.

 

Homosexualii si lesbienele cer zgomotos sa li se permita sa-si oficializeze relatiile. Si vor si mult mai multa toleranta din partea romanilor. Potrivit unui sondaj recent, romanii nici nu vor sa auda de un amic de alta orientare sexuala. 74% au spus un "NU" hotarat.

Marsul diversitatii a starnit interesul bucurestenilor care au venit sa-i priveasca de pe margine. Alaturi de homosexuali si lesbiene, in Piata Constitutiei au venit ambasadorii Suediei, Olandei si Marii Britanii.

Pe tot traseul marsului, de pe Bulevardul Unirii pana in Parcul Izvor, homosexualii si lesbienele au incercat sa atraga atentia cu fluiere si steaguri.

La pranz, reprezentantii Asociatiei "Noua Dreapta" au organizat un contra-mars, de la Ateneul Roman pana in Dealul Mitropoliei, protestand impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Marsul homosexualilor se desfasoara pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Bulevardul Libertatii, Splaiul Independentei.

Tags: gayfest,


VIDEO PROTVPLUS.RO