Concert de blues ardelenesc cu trupa NIGHTLOSERS la Clubul Țăranului din București

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Nightlosers
Lazar Enescu

Cea mai bună trupă de ”blues ardelenesc”, NIGHTLOSERS, cântă duminică, 17 decembrie, ora 21:00 la Clubul Țăranului din București.

Înființată în 1994, trupa Nightlosers cântă blues ardelenesc, adică un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești.

Aceste interveții sunt montate în conformitate cu o imagine a formației care pare desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi a ajuns întâmplător pe o scenă - spun chiar ei, artiștii.

În cei peste 24 de ani de existență, muzicienii au concertat la festivaluri din aproape toate țările din Europa, dar și în orașe din SUA și Canada.

Sunt cunoscuți de publicul larg datorită pieselor „Bețivan Ratat” și „Dragostea-i ca și o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei, prezent și el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească și românească).

Detalii despre concert pot fi găsite și pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO