(P) Tot ce trebuie să știi despre peleti și utilizarea acestora

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
ad

Peletii se numără astăzi printre cele mai căutate materiale, care sunt folosite pentru producerea energiei termice.

Datorită noilor tehnologii, aceștia sunt realizați într-un mod ecologic din deșeuri lemnoase, așa cum este, de exemplu rumegușul, dar și din alte tipuri de materiale rezultate în fabricile de lemn, care altfel ar fi fost aruncate.

Peletii se materializează într- o sursă modernă de producere a energiei termice, care poate fi folosită atât pentru centralele termice din case și apartamente, cât și în spații mai mari, așa cum sunt depozitele sau chiar spațiile de birouri. Înainte de a cumpăra peleti, utilizatorii trebuie să știe, însă câteva informații foarte importante despre aceștia!

Cum sunt realizați?

 

Istoria peletilor a început în jurul anilor ’70, în Statele Unite ale Americii, atunci când a fost ridicată prima unitate de producție. O dată cu trecerea timpului, interesul oamenilor pentru combustibilii ecologici, care ajută la protejarea mediului înconjurător a sporit considerabil, iar peletii au devenit din ce în ce mai populari.

Produși din lemn, din rumeguș ori din alte tipuri de deșeuri din lemn, aceștia sunt considerați a fi materiale naturale 100%, care sunt obținute prin tocare și presare. Peleții au un diametru de doar 6 mm și o lungime maximă de 30 mm, fară ca în timpul procesării lor să fie folosiți lianți chimici.

Peletii asigură o autonomie sporită pentru centralele termice

 

Simplu de folosit în căminele personale, peleții sunt excelenți pentru centralele termice. De exemplu, 1,8 – 2 kg de materiale pot avea o valoare calorica egală cu cea produsă de 1 metru cub de gaz. Mai mult, specialiștii în domeniu susțin faptul că centralele care funcționează cu ajutorul peletilor au o autonomie mult mai ridicată față de cele pe bază de alte tipuri de combustibil, fapt care contribuie la reducerea costurilor de trai pe termen lung.

Primăvara, anotimpul ideal pentru achiziționarea peletilor

 

În ceea ce privește anotimpul potrivit pentru achiziționarea peletilor, primăvara este cea mai indicată. În ciuda faptului că peletii au un nivel de umiditate cu până la 50% mai mic față de lemnele clasice folosite pentru încălzire, și ei au nevoie de o perioadă în care să se usuce. De exemplu, peleții necesită cel puțin 6 luni de uscare pentru a fi folosiți în condiții optime și pentru a genera performanțele superioare, pe care toată lumea și le dorește.

Aceeași eficienta, indiferent de specia lemnului

 

Nu în ultimul rand, important de menționat este și faptul a peleții de la https://www.tomibena.ro/ oferă utilizatorilor aceeași eficiență, indiferent de specia lemnului din care sunt realizați. Dacă persoanele care utilizează centrale pe lemne trebuie să aibă în vedere lemne cu esență tare, utilizatorii peletilor nu trebuie să își facă griji în aceasta privință. Materialele ecologice au aceeași calitate, indiferent daca sunt obținute din materiale lemnoase cu esență moale sau tare.

Simplu de depozitat, obținuți prin metode moderne și eficiente, peletii reprezintă o alegere inspirată pentru persoanele care urmăresc să se bucure de confortul termic pe care și-l doresc acasă și, în același timp să contribuie la protejarea mediului înconjurător!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO