(P) Top 10 cele mai profitabile culturi în sere și solarii și pe suprafețe mici

sera advertorial

Afacerile în agricultură reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc să devină antreprenorii.

De exemplu, cu o investiție de aproximativ 10.000 de euro și cu ajutorul unor seminte de legume profesionale, poți realiza venituri atractive.

Află care sunt cele mai profitabile culturi în sere și solarii, dar și culturile care se pretează pentru spații mici și descoperă topul legumelor cel mai bine vândute la un preț bun pe toată durata anului.

 

Cele mai profitabile culturi în sere și solarii

 

Citește și
cadouri pt copii
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Culturile în spații protejate sunt foarte avantajoase deoarece nu depind atât de mult de condițiile meteo. De asemenea, acestea pot completa fluxul de încasări al fermierilor, deoarece aceștia își pot vinde produse în orice moment al anului. Dacă te gândești la o astfel de afacere, iată care sunt cele mai profitabile culturi în sere și solarii:

 

1. Roșiile cherry

 

rosiile cherry advertorial

Cererea de roșii cherry este în creșterea, de aceea poți lua în calcul să le cultivi în spații protejate pentru a produce profit. Vânzările merg excelent atât în sezonul cald, cât și în anotimpul rece, iar prețurile acestor legume se dublează în extra-sezon.

Cu aproximație, prețul pe kilogram vara este de 7 lei, în timp ce în anotimpul rece roșiile cherry se vând la rafturi și în piețe cu 15 lei/kg. Roșiile din această categorie sunt mai scumpe decât cele clasice, asta și datorită gustului dulceag pe care îl au și care aduce un plus de savoare indiferent de forma în care sunt consumate.

Cultura de roșii cherry are câteva avantaje de neconstestat. În primul rând, este ușor de întreținut și, de asemenea, produce recoltă ușor vandabilă grație aspectului comercial foarte apreciat de către consumatori.

 

2. Roșiile galbene

 

rosiile galbene advertorial

Un alt soi de tomate ocupă poziția a doua în topul celor mai profitabile culturi din sere și solarii. Această varietate de roșii câștigă tot mai mult teren în rândul fermierilor care le preferă tocmai pentru că cererea clienților pentru astfel de produse este în continuă creștere. Nu doar că roșiile galbene sunt alese de către consumatori datorită culorii inedite, dar gustul acestora reprezintă de asemenea un plus pentru cei care doresc un tip de legume mai aromate și cu un gust acrișor.

 

3. Tomatele Prekos

tomatele prekos advertorial

Continuăm topul celor mai profitabile culturi care se pretează pentru sere și solarii cu tomatele Prekos. Vorbim despre un soi bulgăresc cultivat anual de către producătorii care optează pentru culturile în spații protejate. Acest soi prinde foarte bine la publicul din România deoarece legumele sunt dulci și gustoase, dar și extrem de zemoase, fiind ideale pentru salate.
În ceea ce privește avantajele care-i vizează pe fermieri, putem menționa perioada de vegetație de 90 de zile (soi extratimpuriu) și faptul că roșiile Prekos sunt gata de cules în aproximativ 25-30 de zile de la plantarea răsadului. În medie, o plantă produce 1kg-1,5 kg de legume.
 

4. Salata verde

salata verde advertorial

Interesul pentru salată verde al consumatorilor de pe piața din România face ca aceasta să fie una dintre cele mai profitabile culturi pentru viitorii fermieri. Salatele sunt foarte căutate atât pe rafturile supermarket-urilor, cât și pe tarabele din piețe și târguri agro-alimentare. Cu toate că, pe timpul iernii, cultura de salată necesită un plus de atenție în ceea ce privește îngrijirea, în anotimpul rece aceasta este foarte profitabilă. Cultivarea unor semințe de salată profesionale este o alegere ideală mai ales în zonele de sud sau vest ale țării, acolo unde temperatura este mai blândă și gerul nu este atât de intens.

 

5. Castraveții cornișon

 

Castraveții cornișon se numără printre acele culturi profitabile mai ales dacă alegi o recoltă timpurie. Deși vorbim despre o cultură mai pretențioasă, sensibilă la lipsa de umiditate dar și la dăunători, investiția poate aduce satisfacții financiare pe măsura eforturilor.


Cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici


Profitul nu este obținut doar valorificând plantațiile întinse pe zeci de hectare. O afacere poate fi avantajoasă pentru deținătorul său și dacă vorbim despre recolte de dimensiuni mici sau medii. Dacă te gândești să dezvolți o afacere, iată care sunt cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici:

 

1. Căpșunile

 


Cultura căpșunilor este câștigătoare pentru cei care sunt dispuși să depună un efort suplimentar. Cultivarea acestora în solar necesită o investiție considerabilă în staloni și multă muncă manuală. Răsplata, însă, este și ea pe măsură: căpșunile sunt ușor de vândut chiar și în plin sezon. Dacă te gândești să iei în calcul această variantă, optează pentru un soi care produce fructe parfumate și gustoase, rezistente la transport și la expunerea pe tarabe. Atenție, însă: căpșunul se dezvoltă cel mai bine în solurile umede, motiv pentru care, pentru irigarea sa în solar vei avea nevoie de bandă de picurare, care permite solului să absorbă ușor apa.

 

2. Varza Kale

 


Varza Kale este preferată pentru realizarea sucurilor detoxifiante și a salatelor. Plantarea acestui soi este o idee inspirată de afaceri, fiind una dintre cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici. Deși nu este o cultură dificilă, trebuie să acorzi o atenție sporită la dăunători și la perioadele secetoase. Foarte important de menționat este că, pe piața autohtonă, nu există, încă, foarte mulți producători de varză kale, iar cei care au pornit un astfel de business au contracte încheiate pentru predarea recoltei.


3. Broccoli

 


Broccoli-ul este din ce în ce mai căutat pe piața din România, unde a și început, de altfel, să fie preferate legumele proaspete și nu doar cele congelate, din import. Contrar așteptărilor, poate, cultura de broccoli nu este pretențioasă și rezistă bine până iarna târziu. De pe un hectar de teren se pot obține aproximativ 10-15 tone de legume.
 

4. Ardeii iuți

ardeii iuti advertorial


Cultura ardeilor iuți este una dintre cele mai potrivite pentru suprafețele mici de teren. Soiurile de ardei exotici se numără printre cele mai căutate, însă, în general, vorbim despre legume ușor vandabile. Cultura nu poate reprezenta o afacere în sine decât dacă este extinsă, însă, pentru un venit suplimentar considerabil, efortul merită. Ardeii iuți se comercializează la bucată sau în caserole, la un preț aproximativ de 4-5 lei pe bucată, în cazul soiurilor valoroase.

 

5. Cartoful mov

 


Cartoful mov este o altă legumă pe care merită să o cultivi dacă ai la dispoziție un teren de suprafață mică. Tocmai pentru că reprezintă o cultură mai rară la noi în țară, cartofii mov au și un preț de vânzare destul de ridicat, care variază între 7 și 15 lei/kg. Recoltarea culturii de cartofi mov se face la aproximativ 5 luni de la plantare.

 

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Crăciunul este momentul perfect pentru a aduce bucurie în sufletele celor dragi, iar alegerea cadoului ideal pentru copii poate fi o provocare plăcută și interesantă.

(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit
(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de o atenție specială pentru a-și păstra nuanța vibrantă și sănătatea naturală. Fie că ai optat pentru o culoare intensă sau pentru reflexe subtile, îngrijirea corespunzătoare este cheia pentru a te bucura de un păr strălucitor.  

(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu a fost interpretată pe scena Teatrului La Fenice de Orchestra Operei Naționale București, într-un concert dedicat Zilei Naționale a României, acompaniat de vinurile Jidvei.

 

 

 

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.