(P) Sfaturi esențiale pentru mentenanța utilajelor în sezonul rece

seo

Se stie că iarna nu-i ca vara. Nici pentru utilaje lucrurile nu stau altfel și, chiar dacă s-ar putea spune că ele hibernează, nu înseamnă că le poți lăsa de izbeliște în sezonul rece.

Trebuie să te îngrijești de ele și pe perioada de inactivitate, dacă vrei să te poți bucura din nou de ajutorul lor când va debuta sezonul punerii lor în acțiune.

De ce este importantă mentenanța utilajelor în sezonul rece?

Când stau pe tușă, așa cum se întâmplă adesea pe durata sezonului rece, utilajele pot fi afectate de o serie de factori, climatici sau nu, ce le pot pune în pericol capacitatea de funcționare ulterioară. Ne referim aici la utilajele agricole și la cele din domeniul construcțiilor. Dacă sunt depozitate în spații cu o umezeală crescută, este evident că vor fi expuse ruginii, dar nici depunerile de praf nu sunt mai dezirabile.

Să nu uităm de utilajele care intră în acțiune chiar în acest sezon, care nu sunt ferite de neplăceri și cu atât mai mult necesită o atenție sporită din partea deținătorului lor. Temperaturile scăzute presupun folosirea unor produse de întreținere adecvate, dar și condiții de depozitare speciale, care să le ferească de acțiunea factorilor de uzură.

Este bine să fii prevăzător și să te asiguri că forțele utilajului tău vor fi perfect conservate peste iarnă, asigurându-i toate resursele necesare pentru a depăși cu brio această perioadă mai dificilă a anului.

Care sunt avantajele întreținerii regulate pentru utilaje în sezonul rece?

Cum ți-l crești, așa îl ai, spune o vorbă din bătrâni (sau nu). Așa stă treaba și cu utilajele, nu doar cu copiii. O întreținere eficientă și constantă, inclusiv pe durata sezonului rece, te va feri de multe neplăceri ulterioare și chiar poate prelungi durata de viață a utilajului tău.

Este net mai simplu să îi acorzi regulat măsuri de îngrijire, decât să fii nevoit mai târziu să recurgi la reparații mai ample. O lubrifiere corespunzătoare este printre cele mai eficiente și simple metode de a preveni uzura componentelor utilajului tău pe timpul iernii. Și sunt o serie de alte aspecte de care este bine să ții cont pentru a-ți menține utilajul în formă maximă chiar și atunci când nu lucrează.

Sfaturi esențiale pentru mentenanța utilajelor în sezonul rece

La începutul sezonului rece, ai putea efectua micile sau marile reparații de care utilajul tău are nevoie. Munca intensă i-a obosit componentele și mai mult ca sigur ar avea nevoie de unele îmbunătățiri.

Este momentul perfect pentru o verificare mai amănunțită și pentru a-i asigura forțe proaspete utilajului tău. Pentru asta, ai nevoie de un furnizor de piese utilaje agricole și de construcții de încredere, căci calitatea componentelor pe care le folosești este esențială.

Și nu mai puțin importanță este curățenia, care începe, evident, cu o curățare temeinică a utilajului, îndepărtând reziduurile, praful și tot ce n-ar avea ce căuta pe suprafața acestuia.

Apoi, un alt aspect important ce ține de întreținerea utilajului tău pe timp de iarnă este lubrifierea. Contează și cantitatea, dar și calitatea. Lubrifierea contribuie la menținerea componentelor metalice în perfectă stare de funcționare.

Și, chiar dacă stă pe loc, nu înseamnă că trebuie să-ți lași utilajul pe uscat. Pentru a preveni apariția condensului și, o dată cu el, deteriorarea pompei de injecție, ar fi bine să ai ceva combustibil în rezervor. Unii producători recomandă ca acesta să fie plin, alții se mulțumesc și cu jumătate. Ba chiar ar fi bine să-l pornești din când în când, ca să nu uite cum stă treaba.

Nu în ultimul rând, te-am sfătui să acorzi nițică atenție și potențialilor vizitatori, mai cu seamă celor mai neobișnuiți. Depozitat la loc ferit de intemperii, utilajul tău ar putea lesne deveni culcuș pe timp de iarnă pentru rozătoare, care sunt mari amatoare de cabluri electrice. N-ai vrea să te trezești la primăvară cu surprize neplăcute.

Dacă ții cont de recomandările noastre, vei reuși să îți păstrezi utilajul puternic și apt de muncă pentru viitorul sezon!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Revenire spectaculoasă la FCSB! Anunțul oficial
NEWS ALERT Revenire spectaculoasă la FCSB! Anunțul oficial

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Semnele zodiei și universul floral
(P) Semnele zodiei și universul floral

În universul captivant al astrologiei, semnele zodiacale nu sunt doar indicii ale personalității și destinului nostru, ci și ghizi subtili către preferințele noastre estetice și sentimentele noastre.

(P) Asistenții virtuali pentru personalul companiei: Cum pot eficientiza procesele administrative
(P) Asistenții virtuali pentru personalul companiei: Cum pot eficientiza procesele administrative

Asistenții virtuali devin tot mai prezenți în mediul corporativ, reprezentând o soluție inovatoare pentru optimizarea proceselor administrative.

 

(P) Farmaciamea.ro a înregistrat o creștere cu 20% a cifrei de afaceri și își consolidează strategia omnichannel
(P) Farmaciamea.ro a înregistrat o creștere cu 20% a cifrei de afaceri și își consolidează strategia omnichannel

Expunerea la nivel național, investițiile în publicitate online, extinderea gamei de produse și optimizarea costurilor, toate acestea alături de alte strategii de business, au condus la creșterea cifrei de afaceri.

Recomandări
Specialiștii avertizează. Scumpirile sărăcesc România, deficitul bugetar va continua să crească
Specialiștii avertizează. Scumpirile sărăcesc România, deficitul bugetar va continua să crească

Scumpirile ne vor sărăci bugetele și anul acesta, dar și în 2025, în vreme ce statul va cheltui mai mult decât va avea în vistierie.  

Trei români au fost arestați în Spania pentru exploatarea altor români. Cum erau tratate victimele
Trei români au fost arestați în Spania pentru exploatarea altor români. Cum erau tratate victimele

Trei români au fost arestați în Spania, în regiunea Alicante, pentru trafic de persoane, după ce ar fi exploatat la muncă în ferme din Franța și Spania, timp de 2 ani, alți români.  

Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin și continuă să vină la mormântul lui Navalnîi. ”În Rusia, după represiune, vine alinarea”
Rușii îl sfidează pe Vladimir Putin și continuă să vină la mormântul lui Navalnîi. ”În Rusia, după represiune, vine alinarea”

Liderii occidentali salută curajul miilor de ruși care au asistat vineri la funeraliile lui Aleksei Navalnîi, asumându-și riscul de fi suporta consecințe grave, pe loc sau mai târziu.