(P) Sfaturi esențiale pentru mentenanța utilajelor în sezonul rece

seo

Se stie că iarna nu-i ca vara. Nici pentru utilaje lucrurile nu stau altfel și, chiar dacă s-ar putea spune că ele hibernează, nu înseamnă că le poți lăsa de izbeliște în sezonul rece.

Trebuie să te îngrijești de ele și pe perioada de inactivitate, dacă vrei să te poți bucura din nou de ajutorul lor când va debuta sezonul punerii lor în acțiune.

De ce este importantă mentenanța utilajelor în sezonul rece?

Când stau pe tușă, așa cum se întâmplă adesea pe durata sezonului rece, utilajele pot fi afectate de o serie de factori, climatici sau nu, ce le pot pune în pericol capacitatea de funcționare ulterioară. Ne referim aici la utilajele agricole și la cele din domeniul construcțiilor. Dacă sunt depozitate în spații cu o umezeală crescută, este evident că vor fi expuse ruginii, dar nici depunerile de praf nu sunt mai dezirabile.

Să nu uităm de utilajele care intră în acțiune chiar în acest sezon, care nu sunt ferite de neplăceri și cu atât mai mult necesită o atenție sporită din partea deținătorului lor. Temperaturile scăzute presupun folosirea unor produse de întreținere adecvate, dar și condiții de depozitare speciale, care să le ferească de acțiunea factorilor de uzură.

Este bine să fii prevăzător și să te asiguri că forțele utilajului tău vor fi perfect conservate peste iarnă, asigurându-i toate resursele necesare pentru a depăși cu brio această perioadă mai dificilă a anului.

Citește și
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina
Care sunt avantajele întreținerii regulate pentru utilaje în sezonul rece?

Cum ți-l crești, așa îl ai, spune o vorbă din bătrâni (sau nu). Așa stă treaba și cu utilajele, nu doar cu copiii. O întreținere eficientă și constantă, inclusiv pe durata sezonului rece, te va feri de multe neplăceri ulterioare și chiar poate prelungi durata de viață a utilajului tău.

Este net mai simplu să îi acorzi regulat măsuri de îngrijire, decât să fii nevoit mai târziu să recurgi la reparații mai ample. O lubrifiere corespunzătoare este printre cele mai eficiente și simple metode de a preveni uzura componentelor utilajului tău pe timpul iernii. Și sunt o serie de alte aspecte de care este bine să ții cont pentru a-ți menține utilajul în formă maximă chiar și atunci când nu lucrează.

Sfaturi esențiale pentru mentenanța utilajelor în sezonul rece

La începutul sezonului rece, ai putea efectua micile sau marile reparații de care utilajul tău are nevoie. Munca intensă i-a obosit componentele și mai mult ca sigur ar avea nevoie de unele îmbunătățiri.

Este momentul perfect pentru o verificare mai amănunțită și pentru a-i asigura forțe proaspete utilajului tău. Pentru asta, ai nevoie de un furnizor de piese utilaje agricole și de construcții de încredere, căci calitatea componentelor pe care le folosești este esențială.

Și nu mai puțin importanță este curățenia, care începe, evident, cu o curățare temeinică a utilajului, îndepărtând reziduurile, praful și tot ce n-ar avea ce căuta pe suprafața acestuia.

Apoi, un alt aspect important ce ține de întreținerea utilajului tău pe timp de iarnă este lubrifierea. Contează și cantitatea, dar și calitatea. Lubrifierea contribuie la menținerea componentelor metalice în perfectă stare de funcționare.

Și, chiar dacă stă pe loc, nu înseamnă că trebuie să-ți lași utilajul pe uscat. Pentru a preveni apariția condensului și, o dată cu el, deteriorarea pompei de injecție, ar fi bine să ai ceva combustibil în rezervor. Unii producători recomandă ca acesta să fie plin, alții se mulțumesc și cu jumătate. Ba chiar ar fi bine să-l pornești din când în când, ca să nu uite cum stă treaba.

Nu în ultimul rând, te-am sfătui să acorzi nițică atenție și potențialilor vizitatori, mai cu seamă celor mai neobișnuiți. Depozitat la loc ferit de intemperii, utilajul tău ar putea lesne deveni culcuș pe timp de iarnă pentru rozătoare, care sunt mari amatoare de cabluri electrice. N-ai vrea să te trezești la primăvară cu surprize neplăcute.

Dacă ții cont de recomandările noastre, vei reuși să îți păstrezi utilajul puternic și apt de muncă pentru viitorul sezon!

Articol recomandat de sport.ro
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil şi avertizează că vor exista consecinţe
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil şi avertizează că vor exista consecinţe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor exista consecinţe, transmit AFP şi Reuters.

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm de Paște
Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm de Paște

Oul fiert este prin definiție prietenul curei de slăbire. Deci, nu sunt riscuri să ne îngrășăm de Paște, cu câteva condiții.

Cei trei afgani care au atacat doi polițiști în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați
Cei trei afgani care au atacat doi polițiști în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați

Cei trei afgani care au atacat doi polițiști din Timiș în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați preventiv.