(P) Sfaturi esențiale pentru mentenanța utilajelor în sezonul rece

seo

Se stie că iarna nu-i ca vara. Nici pentru utilaje lucrurile nu stau altfel și, chiar dacă s-ar putea spune că ele hibernează, nu înseamnă că le poți lăsa de izbeliște în sezonul rece.

Trebuie să te îngrijești de ele și pe perioada de inactivitate, dacă vrei să te poți bucura din nou de ajutorul lor când va debuta sezonul punerii lor în acțiune.

De ce este importantă mentenanța utilajelor în sezonul rece?

Când stau pe tușă, așa cum se întâmplă adesea pe durata sezonului rece, utilajele pot fi afectate de o serie de factori, climatici sau nu, ce le pot pune în pericol capacitatea de funcționare ulterioară. Ne referim aici la utilajele agricole și la cele din domeniul construcțiilor. Dacă sunt depozitate în spații cu o umezeală crescută, este evident că vor fi expuse ruginii, dar nici depunerile de praf nu sunt mai dezirabile.

Să nu uităm de utilajele care intră în acțiune chiar în acest sezon, care nu sunt ferite de neplăceri și cu atât mai mult necesită o atenție sporită din partea deținătorului lor. Temperaturile scăzute presupun folosirea unor produse de întreținere adecvate, dar și condiții de depozitare speciale, care să le ferească de acțiunea factorilor de uzură.

Este bine să fii prevăzător și să te asiguri că forțele utilajului tău vor fi perfect conservate peste iarnă, asigurându-i toate resursele necesare pentru a depăși cu brio această perioadă mai dificilă a anului.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei
Care sunt avantajele întreținerii regulate pentru utilaje în sezonul rece?

Cum ți-l crești, așa îl ai, spune o vorbă din bătrâni (sau nu). Așa stă treaba și cu utilajele, nu doar cu copiii. O întreținere eficientă și constantă, inclusiv pe durata sezonului rece, te va feri de multe neplăceri ulterioare și chiar poate prelungi durata de viață a utilajului tău.

Este net mai simplu să îi acorzi regulat măsuri de îngrijire, decât să fii nevoit mai târziu să recurgi la reparații mai ample. O lubrifiere corespunzătoare este printre cele mai eficiente și simple metode de a preveni uzura componentelor utilajului tău pe timpul iernii. Și sunt o serie de alte aspecte de care este bine să ții cont pentru a-ți menține utilajul în formă maximă chiar și atunci când nu lucrează.

Sfaturi esențiale pentru mentenanța utilajelor în sezonul rece

La începutul sezonului rece, ai putea efectua micile sau marile reparații de care utilajul tău are nevoie. Munca intensă i-a obosit componentele și mai mult ca sigur ar avea nevoie de unele îmbunătățiri.

Este momentul perfect pentru o verificare mai amănunțită și pentru a-i asigura forțe proaspete utilajului tău. Pentru asta, ai nevoie de un furnizor de piese utilaje agricole și de construcții de încredere, căci calitatea componentelor pe care le folosești este esențială.

Și nu mai puțin importanță este curățenia, care începe, evident, cu o curățare temeinică a utilajului, îndepărtând reziduurile, praful și tot ce n-ar avea ce căuta pe suprafața acestuia.

Apoi, un alt aspect important ce ține de întreținerea utilajului tău pe timp de iarnă este lubrifierea. Contează și cantitatea, dar și calitatea. Lubrifierea contribuie la menținerea componentelor metalice în perfectă stare de funcționare.

Și, chiar dacă stă pe loc, nu înseamnă că trebuie să-ți lași utilajul pe uscat. Pentru a preveni apariția condensului și, o dată cu el, deteriorarea pompei de injecție, ar fi bine să ai ceva combustibil în rezervor. Unii producători recomandă ca acesta să fie plin, alții se mulțumesc și cu jumătate. Ba chiar ar fi bine să-l pornești din când în când, ca să nu uite cum stă treaba.

Nu în ultimul rând, te-am sfătui să acorzi nițică atenție și potențialilor vizitatori, mai cu seamă celor mai neobișnuiți. Depozitat la loc ferit de intemperii, utilajul tău ar putea lesne deveni culcuș pe timp de iarnă pentru rozătoare, care sunt mari amatoare de cabluri electrice. N-ai vrea să te trezești la primăvară cu surprize neplăcute.

Dacă ții cont de recomandările noastre, vei reuși să îți păstrezi utilajul puternic și apt de muncă pentru viitorul sezon!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Formula ideală pentru micul dejun: Recomandările specialiștilor pentru o masă sănătoasă și echilibrată
(P) Formula ideală pentru micul dejun: Recomandările specialiștilor pentru o masă sănătoasă și echilibrată

Cele mai recente cercetări nutriționale stabilesc formula ideală pentru micul dejun.

(P) Experți de top din Turcia, mai aproape de copiii și medicii din România
(P) Experți de top din Turcia, mai aproape de copiii și medicii din România

Experți în sănătatea pediatrică de renume internațional, cu performanțe remarcabile la spitalele Memorial din Turcia, au prezentat în fața medicilor români cele mai recente metode de tratament în domenii critice.

(P) Cum să optimizați spațiul din depozit? Optați pentru rafturi metalice de la Logh Industrial
(P) Cum să optimizați spațiul din depozit? Optați pentru rafturi metalice de la Logh Industrial

Magazinele online au devenit mai populare, soluții de business care aproape că exclud variantele fizice.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.