(P) Efectele pandemiei: cumpărătorii - mai atenți în selecția apartamentelor noi din București

(P) Efectele pandemiei: cumpărătorii - mai atenți în selecția apartamentelor noi din București
StirilePROTV

Pandemia provocată de noul coronavirus și măsurile de siguranță luate pentru a combate răspândirea COVID-19 ne-au determinat să ne reorganizăm prioritățile și să căutăm soluții pentru a ne adapta rapid schimbărilor resimțite în toate aspectele vieții.

 

Perioada de carantină i-a făcut pe cumpărători mult mai atenți la anumite aspecte privind apartamentele noi București și să analizeze ofertele de pe piață dintr-o nouă perspectivă.

Astfel, oamenii interesați de achiziția unui nou apartament studiază în detaliu următoarele aspecte:

 

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Suprafața și compartimentarea apartamentelor

 

Perioada carantinei a însemnat mai mult timp petrecut în apartament şi ieşiri doar pentru drumuri de strictă necesitate, ce nu puteau fi amânate.

Un apartament ce se dovedea a fi suficient pentru o viață normală de familie s-a dovedit neîncăpător odată ce părinții au început munca de acasă, iar copiii au început să urmeze cursurile de acasă.

De aceea, cumpărătorii care doresc să investească într-un imobil pentru a-l folosi ca locuință sunt mult mai atenți la suprafață în directă legătură cu modul de compartimentare al apartamentelor existente la vânzare.

Tot mai mulți caută spații generoase care să le asigure un trai armonios indiferent de modul în care se vor desfășura viețile lor.

Și compartimentarea e privită cu alți ochi atunci când sunt șanse mari ca lucrul de acasă să continue pe perioadă nedeterminată. Apartamentele noi din București situate într-o zonă cu liniște pe tot parcursul zilei sunt extrem de vânate în general, dar cu atât mai mult acum, odată cu noutățile apărute în viețile noastre.

 

Existența unui balcon deschis și a spațiilor verzi în cadrul ansamblului rezidențial

 

Măsurile stricte pentru a preveni răspândirea virusului au limitat extrem de mult deplasările noastre.

Dacă înainte de carantină ne puteam bucura de natură programând city break-uri prin țară și în străinătate, în perioada de lockdown cei mai norocoși au fost bucureștenii cu casă la curte, care s-au putut bucura de timp în aer liber în propria grădină, urmați de cei cu un apartament cu balcon sau terasă spațioasă și cu access la parcul verde din interiorul complexului imobiliar.

Tocmai de aceea, au crescut considerabil căutările de apartamente noi cu balcon sau grădină, cum e cazul celor situate la parter, și de complexe rezidențiale cu spații verzi întinse.

Aceste beneficii pe care mulți cumpărători le considerau opționale au devenit o necesitate.

Conștientizând cât de important e să poți avea propriul colț de natură pe balcon și un parc verde în care să faci sport, oameni s-au orientat către apartamente de vânzare din București care bifează și aceste criterii, oferind o apropiere de natură în spațiul urban.

 

Proximitatea față de magazine și farmacii

 

Cum toată lumea încerca să evite spațiile aglomerate și să facă deplasări cât mai scurte, existența spațiilor comerciale și a farmaciilor în imediata apropiere a blocului sau complexului rezidențial a fost un alt beneficiu important pe perioada carantinei.

Indiferent că dispun sau nu de o mașină, oamenii se orientează tot mai mult către apartamente noi de vânzare în București aflate foarte aproape de spațiile comerciale.

Dacă înainte de pandemie, cumpărătorii se raportau la acest criteriu din motive de comoditate și de economie de timp, acum a devenit important și din considerente ce țin de siguranță.

Chiar și în pandemie, au fost înregistrate tranzacții în imobiliare, iar dezvoltatorii imobiliari lucrează la proiectele începute și dau startul celor noi.

În prima jumătate a anului, doar în zona Bucureștiului s-au înregistrat aproximativ 2.000 de autorizații de construcție, deci vor apărea în continuare noi proiecte imobiliare care, cel mai probabil, se vor adapta noilor cerințe și realități generate de COVID-19.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Primăvara este anotimpul în care simțim că nivelul de energie crește și că avem poftă să petrecem tot mai mult timp în aer liber.

(P) Anticariatul: Aliatul tău pentru rechizitele școlare - Economie, sustenabilitate și descoperire!
(P) Anticariatul: Aliatul tău pentru rechizitele școlare - Economie, sustenabilitate și descoperire!

Începerea unui nou an școlar este, de cele mai multe ori, însoțită de cheltuieli considerabile pentru rechizitele școlare, iar manualele reprezintă o parte importantă din acest buget.

(P) Descoperă top 7 telefoane rezistente în 2024 de la DualStore.ro
(P) Descoperă top 7 telefoane rezistente în 2024 de la DualStore.ro

Telefoanele fac parte din viața noastră de câteva decenii și au devenit o adevărată necesitate, de care nu ne putem desprinde.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.