(P) Cum sunt salvați anual sute de câini fără stăpân cu sprijinul unui website de imobiliare

(P) Cum sunt salvați anual sute de câini fără stăpân cu sprijinul unui website de imobiliare

Un website de imobiliare, un ONG și o agenție de marketing online își unesc forțele pentru a rescrie poveștile tragice ale câinilor abandonați.

Cu ajutorul finanțării primite prin programul de Implicare Socială derulat de eDezvoltator.ro, website care promovează apartamente de vânzare din București și Sibiu, agenția de marketing online CELSO a construit platforma www.rescue-dogs.org.uk un instrument de promovare dedicat cauzei adăpostului Forgotten Shelter în încercarea de a le oferi o unealtă de autosusținere - sub forma adopțiilor și donațiilor necesare pentru supraviețuire.În viitor, intenția este ca această platformă să se transforme în una națională, pe care mai multe adăposturi își vor putea promova gratuit cazurile.


Situația disperată a câinilor fără stăpân din România


Povestea câinilor comunitari din România este una extrem de tristă. În ciuda eforturilor constante ale organizațiilor pentru protecția animalelor, numărul câinilor fără stăpân din țara noastră este în continuare alarmant de mare - înainte de 2013, se estima că acesta se ridică la aproximativ 300.000 de suflete.

Numărul lor s-a mai redus în timp, datorită campaniilor de sterilizare, a capturării animalelor de către adăposturi private și promovarea lor pentru adopție, dar și a serviciilor publice de ecarisaj. În satele și orașele mai mici ale țării, situația câinilor fără stăpân continuă să fie una disperată și scăpată de sub control, rata abandonului fiind foarte ridicată.


Este și cazul orașului Moreni, Dâmbovița, o mică localitate cu istorie bogată în industria petrolieră. Acesta este înconjurat de mii de gospodării în care se găsesc animale nesterilizate. Aceste animale se înmulțesc continuu, iar puii rezultați sau chiar femelele gestante sunt abandonate pe spațiul public. Oamenii lasă constant animale în pădurile ce înconjoară orașul, multe dintre aceste suflete ajungând pe străzile orașului Moreni, în căutare de hrană.


Din păcate, în țara noastră, oamenii nu sunt foarte deschiși să adopte un animal de pe stradă din cauza concepției greșite că aceștia ar putea fi mai puțin prietenoși sau ar putea transmite diferite boli, deci preferă să cumpere câini ”de rasă”.În realitate, câinii sunt ființe sociabile, care au nevoie de compania și afecțiunea oamenilor. În adăposturile private este esențială adopția rapidă și eliberarea locurilor, pentru a putea prelua alți câini din stradă și a le oferi o șansă la viață.

advertorial caini imobiliare


Adăpostul uitat


În 2011, adăpostul public al orașului Moreni s-a închis deoarece nu îndeplinea condițiile minime de funcționare. Câțiva activiști ce făceau voluntariat la o asociație locală pentru protecția animalelor au decis să folosească spațiul pentru a salva suflete ale nimănui.


Primăria le-a concesionat temporar adăpostul, astfel încât ei să aducă animale de pe stradă, multe dintre ele rănite sau salvate din situații limită. Fostul adăpost public, acum aflat sub tutela voluntarilor, a devenit cunoscut drept Forgotten Shelter (adăpostul uitat), între timp el ajungând să fie cunoscut ca Rescue Dogs Romania - după numele paginii de Facebook create pentru acesta. Aici au fost aduse animale de pe stradă, cu diverse boli sau fracturi, ce sufereau de foame sau de frig, precum și câini din pădurile de lângă oraș.


Situația acestor animale continua să fie însă una tristă, întrucât era extrem de greu pentru voluntari să găsească adoptatori. Salvarea cât mai multor animale din situații grave și relocarea lor în cămine iubitoare era scopul suprem al acestor oameni. În timp, voluntarii au devenit parte din ONG-ul local și au format o ramură separată, care se ocupa cu administrarea fostului adăpost public din oraș și promovarea online a câinilor din adăpost folosind Facebook ca principală unealtă de expunere.


Construirea noului adăpost


La începutul anului 2017, primăria din Moreni și-a anunțat intenția de a redeschide adăpostul public, astfel, noua ramură a asociației locale a fost nevoită să își găsească o altă locație, care să poată găzdui cei aproximativ 80 de câini cazați în acest spațiu.


S-au relocat așadar pe un teren de la marginea orașului, concesionat de primărie, unde au început ridicarea unui nou adăpost. Bazându-se pe donații private, voluntarii au turnat rapid fundația și mai apoi au început construcția padocurilor, în mai 2017. Noul adăpost are o capacitate mai mare, de 140 de locuri, astfel încât cei de aici să poată lua din stradă cât mai multe suflete. Lucrările continuă și în ziua de azi, pentru a îmbunătăți constant condițiile de trai ale câinilor.


Misiunea voluntarilor rămâne cea a salvării și plasării animalelor de pe stradă în noi cămine, unde să fie iubiți și fericiți. Pentru ca acest lucru să fie posibil pentru un număr cât mai mare de animale este nevoie de o promovare intensă a acestui adăpost și a animalelor ce numesc un padoc închis ”acasă”. Aici a intervenit agenția de marketing pe internet Celso care, cu ajutorul sponsorizării din partea portalului imobiliar eDezvoltator.ro, a construit și a optimizat un website care are scopul de a trimite cât mai mulți câini la adoptatori din nordul Europei.


Rezultatele acestui proiect vorbesc de la sine - în 2020 website-ul a fost vizitat de peste 260.000 de vizitatori, iar aceste cifre au crescut semnificativ șansele câinilor de a avea un trai mai bun.Astfel, până la finele lui 2020, adăpostul a reușit să dea spre adopție peste de 700 de câini.


Ceea ce i-a făcut pe cei de la agenția de marketing CELSO să le întindă o mână de ajutor celor de la Forgotten Shelter a fost credința în țelul lor nobil. Ulterior, aceștia au fost validați și de organizații internaționale, din țări precum Marea Britanie, Finlanda, Olanda și Germania. Odată ce câinii ajung în aceste țări, organizațiile se ocupă îndeaproape de plasarea lor în cămine fericite și le supraveghează cu atenție evoluția și adaptarea la noua lor situație.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 6 motive pentru care să investești într-o conservă bună pentru câinele tău
(P) 6 motive pentru care să investești într-o conservă bună pentru câinele tău

Ai un prieten de companie necuvântător, pentru care cauți cea mai bună alimentație adecvată vârstei sale, dar și rasei din care face parte?

(P) Consumul de droguri in randul tinerilor a luat amploare in Romania! Cum putem preveni?
(P) Consumul de droguri in randul tinerilor a luat amploare in Romania! Cum putem preveni?

Consumul de droguri a explodat in ultima vreme in randul tinerilor si din ce in ce mai multi parinti sunt ingrijorati, cum putem preveni acest lucru si care sunt metodele pentru a preveni acest lucru.

(P) Parcare în Otopeni. Cele mai mari beneficii chiar lângă aeroport
(P) Parcare în Otopeni. Cele mai mari beneficii chiar lângă aeroport

Fluxul mare de pasageri pe aeroportul București Henri Coandă, după pandemie, a contribuit la creșterea cererii de locuri de parcare în OTP Parking.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Sunt 4.890 de morți și peste 20.000 de răniți. GALERIE FOTO și VIDEO
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Sunt 4.890 de morți și peste 20.000 de răniți. GALERIE FOTO și VIDEO

Bilanțul cutremurelor care au afectat grav Turcia și Siria crește dramatic de la o oră la alta. 

Fumatul - interzis minorilor în locurile publice. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat
Fumatul - interzis minorilor în locurile publice. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în locurile publice.

Cutremurul din Turcia a avut peste 120 de replici până în prezent. Undele de șoc s-au întins pe 300 de kilometri
Cutremurul din Turcia a avut peste 120 de replici până în prezent. Undele de șoc s-au întins pe 300 de kilometri

Cutremurul de magnitudine 7,8 care a lovit Turcia și nordul Siriei, luni dimineață, s-a simțit și în alte țări, precum Liban, Cipru, Grecia și Israel. La nouă ore distanță, un alt cutremur de magnitudine 7,5 a avut loc.