(P) Cum sunt salvați anual sute de câini fără stăpân cu sprijinul unui website de imobiliare

(P) Cum sunt salvați anual sute de câini fără stăpân cu sprijinul unui website de imobiliare

Un website de imobiliare, un ONG și o agenție de marketing online își unesc forțele pentru a rescrie poveștile tragice ale câinilor abandonați.

Cu ajutorul finanțării primite prin programul de Implicare Socială derulat de eDezvoltator.ro, website care promovează apartamente de vânzare din București și Sibiu, agenția de marketing online CELSO a construit platforma www.rescue-dogs.org.uk un instrument de promovare dedicat cauzei adăpostului Forgotten Shelter în încercarea de a le oferi o unealtă de autosusținere - sub forma adopțiilor și donațiilor necesare pentru supraviețuire.În viitor, intenția este ca această platformă să se transforme în una națională, pe care mai multe adăposturi își vor putea promova gratuit cazurile.


Situația disperată a câinilor fără stăpân din România


Povestea câinilor comunitari din România este una extrem de tristă. În ciuda eforturilor constante ale organizațiilor pentru protecția animalelor, numărul câinilor fără stăpân din țara noastră este în continuare alarmant de mare - înainte de 2013, se estima că acesta se ridică la aproximativ 300.000 de suflete.

Numărul lor s-a mai redus în timp, datorită campaniilor de sterilizare, a capturării animalelor de către adăposturi private și promovarea lor pentru adopție, dar și a serviciilor publice de ecarisaj. În satele și orașele mai mici ale țării, situația câinilor fără stăpân continuă să fie una disperată și scăpată de sub control, rata abandonului fiind foarte ridicată.


Este și cazul orașului Moreni, Dâmbovița, o mică localitate cu istorie bogată în industria petrolieră. Acesta este înconjurat de mii de gospodării în care se găsesc animale nesterilizate. Aceste animale se înmulțesc continuu, iar puii rezultați sau chiar femelele gestante sunt abandonate pe spațiul public. Oamenii lasă constant animale în pădurile ce înconjoară orașul, multe dintre aceste suflete ajungând pe străzile orașului Moreni, în căutare de hrană.

Citește și
p
(P) Cum să-ți alegi geaca ideală și să o păstrezi ca nouă pentru mult timp


Din păcate, în țara noastră, oamenii nu sunt foarte deschiși să adopte un animal de pe stradă din cauza concepției greșite că aceștia ar putea fi mai puțin prietenoși sau ar putea transmite diferite boli, deci preferă să cumpere câini ”de rasă”.În realitate, câinii sunt ființe sociabile, care au nevoie de compania și afecțiunea oamenilor. În adăposturile private este esențială adopția rapidă și eliberarea locurilor, pentru a putea prelua alți câini din stradă și a le oferi o șansă la viață.

advertorial caini imobiliare


Adăpostul uitat


În 2011, adăpostul public al orașului Moreni s-a închis deoarece nu îndeplinea condițiile minime de funcționare. Câțiva activiști ce făceau voluntariat la o asociație locală pentru protecția animalelor au decis să folosească spațiul pentru a salva suflete ale nimănui.


Primăria le-a concesionat temporar adăpostul, astfel încât ei să aducă animale de pe stradă, multe dintre ele rănite sau salvate din situații limită. Fostul adăpost public, acum aflat sub tutela voluntarilor, a devenit cunoscut drept Forgotten Shelter (adăpostul uitat), între timp el ajungând să fie cunoscut ca Rescue Dogs Romania - după numele paginii de Facebook create pentru acesta. Aici au fost aduse animale de pe stradă, cu diverse boli sau fracturi, ce sufereau de foame sau de frig, precum și câini din pădurile de lângă oraș.


Situația acestor animale continua să fie însă una tristă, întrucât era extrem de greu pentru voluntari să găsească adoptatori. Salvarea cât mai multor animale din situații grave și relocarea lor în cămine iubitoare era scopul suprem al acestor oameni. În timp, voluntarii au devenit parte din ONG-ul local și au format o ramură separată, care se ocupa cu administrarea fostului adăpost public din oraș și promovarea online a câinilor din adăpost folosind Facebook ca principală unealtă de expunere.


Construirea noului adăpost


La începutul anului 2017, primăria din Moreni și-a anunțat intenția de a redeschide adăpostul public, astfel, noua ramură a asociației locale a fost nevoită să își găsească o altă locație, care să poată găzdui cei aproximativ 80 de câini cazați în acest spațiu.


S-au relocat așadar pe un teren de la marginea orașului, concesionat de primărie, unde au început ridicarea unui nou adăpost. Bazându-se pe donații private, voluntarii au turnat rapid fundația și mai apoi au început construcția padocurilor, în mai 2017. Noul adăpost are o capacitate mai mare, de 140 de locuri, astfel încât cei de aici să poată lua din stradă cât mai multe suflete. Lucrările continuă și în ziua de azi, pentru a îmbunătăți constant condițiile de trai ale câinilor.


Misiunea voluntarilor rămâne cea a salvării și plasării animalelor de pe stradă în noi cămine, unde să fie iubiți și fericiți. Pentru ca acest lucru să fie posibil pentru un număr cât mai mare de animale este nevoie de o promovare intensă a acestui adăpost și a animalelor ce numesc un padoc închis ”acasă”. Aici a intervenit agenția de marketing pe internet Celso care, cu ajutorul sponsorizării din partea portalului imobiliar eDezvoltator.ro, a construit și a optimizat un website care are scopul de a trimite cât mai mulți câini la adoptatori din nordul Europei.


Rezultatele acestui proiect vorbesc de la sine - în 2020 website-ul a fost vizitat de peste 260.000 de vizitatori, iar aceste cifre au crescut semnificativ șansele câinilor de a avea un trai mai bun.Astfel, până la finele lui 2020, adăpostul a reușit să dea spre adopție peste de 700 de câini.


Ceea ce i-a făcut pe cei de la agenția de marketing CELSO să le întindă o mână de ajutor celor de la Forgotten Shelter a fost credința în țelul lor nobil. Ulterior, aceștia au fost validați și de organizații internaționale, din țări precum Marea Britanie, Finlanda, Olanda și Germania. Odată ce câinii ajung în aceste țări, organizațiile se ocupă îndeaproape de plasarea lor în cămine fericite și le supraveghează cu atenție evoluția și adaptarea la noua lor situație.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să-ți alegi geaca ideală și să o păstrezi ca nouă pentru mult timp
(P) Cum să-ți alegi geaca ideală și să o păstrezi ca nouă pentru mult timp

Când vine vorba de achiziționarea unei geci damă pentru sezonul rece, există câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le iei în considerare. În primul rând, gândește-te la activitățile tale zilnice.

(P) Deschiderea unui magazin mixt: 7 sfaturi de organizare și produse recomandate
(P) Deschiderea unui magazin mixt: 7 sfaturi de organizare și produse recomandate

Deschiderea unui magazin poate fi o oportunitate excelentă pentru a te adresa nevoilor pe care le au membrii comunității locale.

(P) Consumul de băuturi energizante și efectul lor asupra organismului
(P) Consumul de băuturi energizante și efectul lor asupra organismului

În prezent, tot mai multe persoane apelează la băuturi energizante pentru a face față ritmului alert de viață.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.