(P) Avantajele mai mult sau mai puțin evidente ale unor garduri WPC!
În ultimii ani, tot mai mulți români optează pentru garduri din WPC, odată cu popularizarea respectivului material în țara noastră.
WPC (wood plastic composite, adică lemn compozit sau lemn plastifiat) este un hibrid, o combinație între deșeuri din lemn și diferite materiale plastice, care combină calitățile celor două materiale, într-un produs revoluționar, cu utilizări din ce în ce mai diverse. Datorită proprietăților sale, lemnul compozit este folosit mai ales la exterior, pentru deck-uri, mobilier de grădină, uși, ferestre, garduri și placarea caselor, dar și la interior, pentru pardoseli, mobilier, placări etc.
Revenind, însă, la garduri WPC, acestea au o serie de avantaje pe care le preiau de la materialul din care sunt constituite. În primul rând, ele au o rezistență crescută la umiditate și intemperii, o caracteristică extrem de importantă într-o țară precum România, unde, cel puțin în ultima perioadă, fenomenele extreme sunt tot mai comune și apropiate între ele, din punct de vedere temporal, fie că vorbim despre episoade de caniculă sau ploi torențiale ori cu gheață. În al doilea rând, lemnul compozit este foarte rezistent la atacul insectelor și "imun" la riscul apariției crăpăturilor, spre deosebire de lemnul clasic.
Totodată, gardurile din WPC au o rezistență sporită la foc, unele variante fiind chiar ignifuge, și sunt mult mai ușor de întreținut și de curățat decât cele din lemn. De asemenea, vorbim despre un material chiar mai ușor decât lemnul, ceea ce își va dovedi utilitatea în momentul instalării unui astfel de gard. Cât despre eventuala sa prelucrare, ea poate fi făcută folosind aceleași scule și utilaje ca pentru lemn. Singurul mic dezavantaj este că, la fel cum copia nu va fi niciodată precum originalul, nici lemnul compozit nu va avea chiar același aspect precum cel natural, însă unul foarte apropiat.
Pe lângă cele enumerate anterior, alte avantaje ale unor garduri WPC derivă din alegerea furnizorului. Spre exemplu, brandul Virtuoso, cu o experiență de peste 25 de ani pe piață, colaborează exclusiv cu producători mondiali, ceea ce înseamnă că va oferi clienților produse de... înaltă calitate, atât la propriu, cât și la figurat, sigure, fiabile și cu o durată îndelungată de viață. Totodată, întrucât compania menționată anterior crede în soluții profesioniste complete, ea oferă instrucțiuni detaliate privind montajul gardurilor, în format PDF, precum și consultanță pe toată perioada colaborării (de la momentul plasării comenzii și până la ridicarea construcției dimprejurul proprietății private).
În același timp, gardurile WPC comercializate de către firma respectivă beneficiază de garanție îndelungată și livrare gratuită peste 1.000 de lei, au un design original și modern și prețuri absolut inegalabile. Oferta este una extrem de diversificată, ea putând fi consultată atât online, cât mai ales în showroom-urile și depozitele Virtuoso din orașele mari din toată țara (București/Otopeni, Focșani, Vaslui, Arad, Bacău, Buzău, Sibiu, Suceava, Constanța, Brașov, Iași, Craiova, Cluj, Timișoara, chiar și Chișinău - Republica Moldova). Prin urmare, în cazul în care ai ajuns la etapa alegerii gardurilor pentru casa, sediul de birou sau terenul pe care îl deții, doar trei litere te despart de cea mai bună decizie, din toate punctele de vedere: WPC!
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.