(P) 4 greșeli de evitat înainte să începi construcția casei tale

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
constructie
StirilePROTV

Construcția unei case implică un proces de lungă durată și suficient de laborios. Chiar înainte de a vedea turnată fundația casei, ai de luat niște decizii importante.

Pentru a demara așa cum se cuvine construcția mult visatei locuințe, te sfătuim să eviți 4 greșeli esențiale.

De multe ori din dorința de a reduce din cheltuieli, au loc niște compromisuri care pe termen lung pot însemna de fapt cheltuieli mult mai mari. Alege înțelept și nu evita să te consulți cu specialiștii!

1. Lipsa arhitectului

 

Cu siguranță vrei să faci cât mai multe economii. Ridicarea unei case este costisitoare, prin urmare te gândești de unde poți să mai tai din cheltuieli. Sfatul este să nu renunți la a plăti un arhitect, este o investiție care îți va aduce numeroase avantaje. El este specialistul care te va ajuta să ridici casa pe care ai visat-o, care să îndeplinească cerințele și dorințele tale și ale celorlalți membri ai familiei.

Pe lângă arhitect, vei mai avea nevoie de un inginer structurist pentru proiectul de rezistență al casei, dar și de un inginer de instalații. A lucra cu specialiști înseamnă de fapt, în cele din urmă, economie de timp și bani.

2. Amânarea autorizațiilor și avizelor

 

Bineînțeles că nu îți place birocrația, însă construcția unei case implică obținerea mai multor autorizații, pe care ar fi bine să nu le lași să se acumuleze. Primul act cu care vei începe procesul este certificatul de urbanism. Acesta este emis de primărie prin intermediul Biroului de Urbanism. Apoi va trebui să obții autorizația de construire a casei. Documentația este de fapt cu mult mai amplă decât te aștepți la început.

Este important însă să te documentezi în detaliu despre toate aceste hârtii și dosare pe care va trebui să le ai în portofoliu, astfel încât să nu mai amâni obținerea lor, dar și să acționezi eficient, pentru a le avea cât mai repede.

3. Realizarea compromisului la alegerea materialului de zidărie

 

Arhitectul te poate ajuta inclusiv în alegerea materialelor de construcții în funcție de proiectul dorit. Este important să știi că dacă optezi pentru cărămidă, ai niște avantaje demne de punctat. Acest material oferă casei tale o lungă durată de viață. În plus îți asigură eficiență energetică - o să ai un consum mai mic pentru încălzirea și răcirea casei tale. Totodată, zidăria din cărămidă oferă și o foarte bună izolare fonică. Poți comanda online cărmidă plină ce se va livra până la tine acasă.

4. Echipă de meșteri pentru care n-ai recomandare

 

Poți alege să construiești în regie proprie sau cu o firmă de construcții. Dacă optezi pentru meșteri, alege o echipă care ți-a fost recomandată, despre care știi că este profesionistă. Evită să te încrezi în promisiunile unor meșteri despre care nu ai nicio informație.

Dacă lucrezi cu o firmă de construcții, atunci vor exista niște clauze contractuale, care rezolvă problemele în cazul în care părți ale construcției nu se ridică la nivelul așteptărilor.


Construcția unei case oferă o sumedenie de satisfacții. Bucură-te de o locuință așa cum ți-ai dorit-o și evită aceste 4 greșeli prezentate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!