"România, ştii bine", ep. 29. Alex Dima, despre situația revoltătoare din Prahova: ”Nu le pasă”

Ultima actualizare: 10-03-2020 11:08

Podcastul ”România, știi bine” a ajuns la episodul 29. Alex Dima a prezentat în campania ”Județe la stăpân”, difuzată la Pro TV, situația din Prahova, o zonă cu un potențial uriaș, dar stăpânită de indivizi care o țin pur și simplu pe loc.

Sunt locuri în România care par prinse într-un ”coșmar al înapoierii”, pe care ”cineva” se tot ocupă să-l înnoiască.

”Cineva” cu nume și prenume, dar mai ales ”cineva” care poate transmite puterea de a ține lucruri în loc. Am numit această putere ”Județe la stăpân”.

În episodul 29 al podcastului ”România, știi bine” am vizitat oameni și locuri din spatele spectaculoaselor priveliști din Prahova, așa cum le-a văzut Alex Dima.

”Primul cuvânt care îmi vine, dincolo de revoltă, pentru că te revoltă toată această situație, este inconștiență! Pentru că oamenii care poluează acolo își cresc copiii acolo. Ba mai mult, doamna Grațiela Gavrilescu este deputat de Prahova și a fost ministru al Mediului în mai multe mandate și înțeleg că locuiește în Ploiești, un loc în care de multe ori nu se poate respira.

Am discutat cu oameni care îmi spuneau că mai bine nu deschizi geamul atunci când vrei să aerisești. Moara Nouă apare în material, e o localitate imediat lângă Ploiești. Oamenii de acolo îmi spuneau că dimineață nu poți să deschizi geamul, pentru că miroase foarte urât. Oamenii ăștia care poluează trăiesc acolo. Agenția pentru Mediu. L-am întrebat pe directorul Agenției pentru Mediu cum se simte și a dat-o din lac în puț. Nu au ce să spună pentru că nu fac nimic și nu-i interesează. De fapt, asta este. Nu-i interesează, nu le pasă.” - a spus Alex Dima.

Alex Dima a fost LIVE în noul episod al podcastului ”România, știi bine”, difuzat de la ora 11.00, pe stirileprotv.ro, pe www.protvplus.ro, pe canalul de YouTube "Romania, te iubesc!" și pe paginile noastre de Facebook: ”România, te iubesc! și Știrile Pro TV.

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO