”România, știi bine!”, ep. 54, cu Alina Kasprovschi. Cum ne pregătim corect pentru un cutremur
Podcastul ”România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii ROMÂNIA, TE IUBESC!, a ajuns la episodul 54. Pe baza anchetei jurnalistului Alex Dima, Alina Kasprovschi ne-a oferit informații despre ”rucsacul de cutremur” și cum ne putem proteja.
Au trecut 45 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, din România. Atunci, pământul s-a cutremurat cu o mangnitudine de 7.4 grade pe scara Richter, timp de 56 de secunde.
Mii de oameni au fost răniți și au murit sau au rămas fără adăpost, iar capitala a fost cea mai afectată. Bucureștiul este în primele 10 orașe din lume cu cea mai mare vulnerabilitate la risc seismic.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Există mii de clădiri în această situație, iar autoritățile nu au luat măsuri. Acolo unde s-a întâmplat acest lucru, au fost puse doar fațade care se dărâmă. Sunt foarte puține clădirile consolidate din Capitală în ultimii 30 de ani. Asemenea priveliști sunt peste tot, însoțite pe alocuri de avertizării că pereții cad. Pericolul se ascunde și în clădirile comuniste acoperite cu polistiren.
Reportajul Indiferența cutremurătoare a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor.
Dacă alegeți să fiți pregătiți, discuția de astăzi este un bun început. După ediția ”România, te iubesc!” de duminică, dezvoltăm subiectul ”pregătire”: ce conține rucsacul pentru cutremur? Ce măsuri minime de prevedere putem lua împreună cu familia? Ce putem pune la adăpost din timp, pentru cazul unui cutremur?
Directorul Fundației Comunitare București, Alina Kasprovschi, ne oferă multe sfaturi practice, probate în exerciții și simulări în țara noastră și în alte țări cu risc seismic mare.
”Noi avem fondul Bucureștiul Pregătit, un program care pregătește bucureștenii pentru cutremur. Asta înseamnă că noi comunicăm oamenilor ce au de făcut în caz de cutremur într-un fel care să nu-i sperie. Ideea e să nu fim panicați în fiecare zi. Avem nevoie, probabil, de o zi pe an în care să ne pregătim și apoi să punem deoparte informațiile pe care le avem și când va veni cutremurul să fim pregatiți. Avem, spre exemplu, pachete speciale de apă, lanternă, radio, medicamente, trusă de prim ajutor, obiecte sanitare de primă necesitate, pătură, fluier, poțtii de mâncare extrem de concentrate, cu termen de valabilitate foarte lung, special recomandate pentru situații de urgență”, a spus Alina Kasprovschi în podcastul emisiunii ”România, te iubesc!”.
Mai multe informații găsiți aici:
-► https://bucurestiulpregatit.ro/esti-pregatit-de-cutremur/, -► https://nutremurlacutremur.ro/pregatire.html.
Sursa: Pro TV
Etichete: cutremur, podcast, Romania te iubesc, alex dima,
Dată publicare:
09-03-2022 13:46